Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

40 jaar huwelijk, welk cadeau moet ik kiezen?

Ze zeggen wel eens, ‘ik weet het nog als de dag van gisteren’. Een huwelijk is dag om nooit meer te vergeten. Het maakt veel indruk op je. Uiteraard hoop je dat je voor een hele lange tijd van elkaar zal houden en met elkaar oud gaat worden. Het is zeker niet vanzelfsprekend dat men een 40-jarig huwelijk haalt. Dit is een extra speciaal moment die om een speciaal cadeau vraagt. Als je zoekt op een cadeau voor haar of voor hem dan kom je tal van mogelijkheden tegen. Ik hoop je hier een beetje in te helpen met de volgende tips.

Welk type cadeaus zijn er?

Met een type cadeau bedoel ik het volgende; kies je voor iets tastbaars, of kies je voor een herinnering of gaat jouw keuze toch uit naar een activiteit?

Leeftijd speelt natuurlijk een rol. Als je 40 jaar getrouw bent dan bent je in de meeste gevallen al op leeftijd. Je hebt dan al een hoop spullen of je bent iets te oud voor een activiteit.

Je opa van 75 vindt paardrijden misschien net zo’n goed idee maar je oma van 60 misschien wel.

Kies je voor een cadeau voor haar of voor hem of wil je iets voor hen samen geven?

Een tastbaar cadeau

Geef je het zelf of zijn er al kleinkinderen in de familie? Geef iets waar ze van gaan stralen.

Iets zelf gemaakt door de kleinkinderen. Op deze leeftijd is familietijd heel belangrijk. Hier zijn leuke cadeaus bij te verzinnen. Denk aan een familiefoto of juist een fotoboekje vol leuke momenten. Denk aan een gezelschapsspel of juist een mooie plant voor in de tuin. Steeds weer krijgen ze een glimlach bij de foto’s, bij het spel of bij het zien bloeien van deze plant. Een mooie bos bloemen is altijd goed. Bedenk wel dat dit voor een korter tijd staat.

READ  Nederland | De koning verlaat de gouden strijdwagen die slavernij toont

Een herinnering of activiteit als cadeau

Ook hierbij is die glimlach het uitgaanspunt. Denk aan een familie etentje, thuis of buiten de deur. Denk aan een leuke activiteit met het gezin. Midgetgolf of huur een bootje. Vaak stralen ze al als het gezin het na hun zin heeft. Deze momenten kunnen ze koesteren als een mooie herinnering.

Je kunt het ook totaal anders doen. Denk een cadeau voor haar of voor hem alleen. Geef haar bijvoorbeeld een wellnessdag, sauna of een massage cadeau. Voor heem misschien rijden in een Ferrari of op een circuit. Zo geef je hen beide iets waar ze echt van kunnen genieten.

Soms is het juist leuk om ze hier toch samen naar toe te sturen. Ze zijn immers al 40 jaar samen dan is het ook leuk dat ze elkaar kunnen zien genieten van hun eigen activiteit.

Ga dus voor die glimlach. Komt die door middel van een leuke familiefoto of een activiteit samen? Of kies een cadeau die echt speciaal voor hem of haar is. Een die ze eigenlijk zelf niet zo snel zouden gaan doen. Geef ze die mooie herinnering maar vooral die lach!