Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

1 op de 3 eerdere patiënten heeft neurologische of psychische stoornissen

1 op de 3 eerdere patiënten heeft neurologische of psychische stoornissen

Bron: Reuters

Vertaald door lezers van Les Crises

Wetenschappers zeiden dinsdag dat in een onderzoek dat werd uitgevoerd onder meer dan 230.000 patiënten, de meesten van hen Amerikanen, één op de drie overlevenden van Covid-19 binnen zes maanden een hersenaandoening of een psychische aandoening had, wat aangeeft dat de epidemie een golf van mentale en nerveuze problemen.

File Image: Verpleegkundigen werken samen tijdens de behandeling van een patiënt met COVID-19 op de Intensive Care Unit (ICU) van het Milton Keynes University Hospital, te midden van de verspreiding van de Coronavirus Disease (COVID-19) -epidemie, Milton Keynes, Groot-Brittannië, 20 januari, 2021 Reuters / Toby Melville / Fotobestand

De onderzoekers die het onderzoek uitvoerden, zeiden dat het verband tussen het virus en psychische stoornissen zoals angst en depressie niet duidelijk was, maar dat dit de meest voorkomende diagnoses waren van de 14 problemen die ze onderzochten.

Post-COVID-gevallen van beroerte, dementie en andere neurologische aandoeningen waren zeldzaam, maar nog steeds significant, aldus de onderzoekers, vooral bij degenen die het ernstige COVID-19-virus hadden opgelopen.

“Hoewel de individuele risico’s van de meeste aandoeningen laag zijn, kan de impact op de algemene bevolking aanzienlijk zijn”, zegt Paul Harrison, hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Oxford, die het werk mede leidde.

Max Tackett, die ook een psychiater is in Oxford die met Harrison heeft gewerkt, gaf aan dat de studie niet in staat was om de biologische of psychologische mechanismen te onderzoeken, maar zei dat er dringend onderzoek nodig was om het te identificeren “om het te voorkomen of te behandelen”.

READ  Daag jezelf uit in minder dan 27 seconden met deze geweldige wiskundequiz!

Gezondheidsdeskundigen maken zich steeds meer zorgen over het bewijs van een hoger risico op het ontwikkelen van hersenaandoeningen en geestelijke gezondheid bij overlevenden van COVID-19. Uit een eerdere studie van dezelfde onderzoekers vorig jaar bleek dat bij 20% van de overlevenden van het coronavirus binnen drie maanden een psychiatrische stoornis werd vastgesteld.

De nieuwe bevindingen, gepubliceerd in de Lancet Psychiatry, analyseerden de medische dossiers van 236.379 patiënten met COVID-19, de meeste uit de Verenigde Staten, en ontdekten dat 34% van hen binnen zes maanden neurologische of psychiatrische aandoeningen kreeg.

Volgens de wetenschappers kwamen de aandoeningen vaker voor bij patiënten die COVID-19 hadden opgelopen in vergelijking met vergelijkingsgroepen van mensen die in dezelfde periode waren hersteld van influenza of andere luchtweginfecties, wat aangeeft dat de COVID-19-infectie een speciale ziekte had. effect.

Angst bij 17% en stemmingsstoornissen bij 14% waren de meest voorkomende, en ze leken niet geassocieerd te zijn met de ernst van de COVID-infectie, hetzij mild of ernstig.

Van degenen die op de intensive care werden opgenomen vanwege een ernstige COVID-19-infectie, kreeg 7% binnen zes maanden een beroerte en bij bijna 2% werd dementie vastgesteld.

Onafhankelijke experts zeiden dat de resultaten zorgelijk waren.

“Dit is een heel belangrijk artikel.” Simon Wesley, voorzitter van de leerstoel psychiatrie aan Kings College London, zei dat hij zonder enige twijfel bevestigt dat COVID-19 zowel de hersenen als de geest in gelijke mate beïnvloedt.

“De impact van COVID-19 op de geestelijke gezondheid van individuen kan ernstig zijn”, zegt Leah Milligan, uitvoerend directeur van onderzoeksorganisatie MQ Mental Health. Dit draagt ​​al bij aan een hoog niveau van psychische aandoeningen en vereist aanvullend en dringend onderzoek. “

READ  De wetenschap onthult de perfecte plek voor een volledig vervullend leven

Bron: Reuters, Kate Keeland07-04-2021

Vertaald door lezers van Les Crises

1 op de 3 eerdere patiënten heeft neurologische of psychische stoornissen

We bieden u dit artikel aan om uw denkgebied te verbreden. Dit betekent niet noodzakelijk dat we het eens zijn met de hier uiteengezette visie. In alle gevallen eindigt onze verantwoordelijkheid met de opmerkingen die we hier rapporteren. [Lire plus]We zijn op geen enkele manier toegewijd aan woorden die de auteur ergens anders had kunnen zeggen – en nog minder aan woorden die hij in de toekomst zou kunnen zeggen. Laat ons echter via het contactformulier alle informatie over de auteur weten die zijn reputatie zou kunnen schaden.