Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zwitserland: twee afzonderlijke treinen ontspoorden, waarbij velen gewond raakten

In Zwitserland, ten noorden van de hoofdstad, enkele tientallen kilometers van elkaar verwijderd, zijn vrijdag twee regionale treinen ontspoord. De kantonale politie van Bern legde uit dat deze incidenten veel gewonden hebben achtergelaten.

Dubbel ongeval. In Zwitserland zijn op vrijdag 31 maart twee treinen ontspoord. De afstand tussen de twee treinen was ongeveer tien kilometer. De balans, die veel besmettingen heeft gemeld, staat op het punt te veranderen.

Politiewoordvoerster Florina Schenck vertelde AFP dat de eerste trein rond 16.30 uur (14.30 uur GMT) ontspoorde tussen Lochers en Biel, en de tweede ongeveer twintig minuten later rond Born zum Hof. Brandweerlieden – nog steeds bezig.

Het bevestigde dat de twee ongevallen “meerdere verwondingen” veroorzaakten, zonder verdere details te geven.

De oorzaak van de ongevallen is nog onbekend

De politie kon de redenen voor deze opeenvolgende afwijkingen in het noorden van de Zwitserse hoofdstad niet verklaren. De tweede ontsporing werd volgens RBS (Regionalverkehr Bern-Solothurn) waarschijnlijk veroorzaakt door windvlagen die vrijdag door Zwitserland trokken.

Bij de eerste ontsporing, zo legde een politiewoordvoerster uit, “viel het achterste deel van de trein aan de rechterkant om”. Het ongeval vond plaats op de lijn langs het meer van Biel, geëxploiteerd door Aare Seeland Mobil (Asm).

Depressies in Zuid-Engeland zorgden vrijdag voor harde wind in een deel van Europa, waaronder Zwitserland, bevestigt MeteoSwiss. De sterkste stormen gingen over het algemeen gepaard met regen- en onweersbuien. De Zwitserse weerdienst had in de ochtend gewaarschuwd voor windsnelheden van 80 tot 110 km/u in de vlaktes en 100 tot 140 km/u in de bergen.

READ  Een vierjarig meisje is enkele weken na haar vermissing gevonden