Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het hoofd van de Qatarese pressiegroep in Frankrijk dient een klacht in wegens spionage tegen de VAE

Het hoofd van de Qatarese pressiegroep in Frankrijk dient een klacht in wegens spionage tegen de VAE

Een nieuw aspect dook op in de felle strijd om invloed die Qatar en zijn tegenstanders in de Golf voerden aan het einde van het eerste decennium van de eenentwintigste eeuw, tijdens de blokkade waaraan het gasemiraat onderworpen was. Volgens wat werd onthuld mediadeel wie dan wel De New YorkerEn De Stichting voor Destabilisatie en Surveillance had zich op verzoek van de geheime diensten van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) kunnen richten op een belangrijke schakel in het Qatari-netwerk van invloed in Frankrijk – een land waarin Doha in veel sectoren heeft geïnvesteerd.

Deze campagne, die zou worden georganiseerd door het Zwitserse bedrijf Alp Services, zou gericht zijn op Siham Soueid, de belangrijkste gesprekspartner van Qatar in Frankrijk en België sinds 2015. Gemaakt in 1989, gevestigd in Genève, wordt geregisseerd door Mario Preiro, een figuur in de wereld van detectives en inlichtingeneconomie in Zwitserland. Hoewel hij was vrijgesteld van straf, werd de heer Prireau in 2014 veroordeeld door de correctionele rechtbank van Parijs wegens medeplichtigheid aan en het verzwijgen van een schending van het beroepsgeheim voor zijn streven naar de “vadette”, gespecificeerde telefoonrekeningen, voor de echtgenoot van Anne Laverjeon, de toenmalige leider van Areva.

Op basis van de gelekte gegevens en getuigenissen, mediadeel Zorgt ervoor dat de diensten van Alp worden overgedragen aan zijn Emirati-klanten “commercieel voorstel” Mevrouw Swaid, directeur van het telecommunicatiebedrijf Edel Consulting, was het doelwit.

“destabilisatie instelling”

Volgens informatie van wereld Gebaseerd op mediadeel, De Frans-Tunesische consultant diende op woensdag 29 maart een klacht in tegen de Emirates en Alp Services bij het parket van Parijs, op beschuldiging van inbreuk op de privacy, inbreuk op het verblijf, schending van de vertrouwelijkheid van correspondentie, diefstal en bezit van technische apparatuur of apparaten. waarschijnlijk de uitvoering van operaties mogelijk maakt die deze strafbare feiten kunnen vormen, “Als onderdeel van een destabilisatiecampagne tegen de staat Qatar.”

De klager is afhankelijk van wat hij heeft bekendgemaakt mediadeel, waarvoor Alp Services haar diensten in de Verenigde Arabische Emiraten zou aanbieden “zoekopdracht” En Vind negatieve informatie. op mI Sweed, haar man en hun metgezellen. De adviseur doet ook een lang onderzoek van De New Yorker Geplaatst op 27 maart, waarin wordt bevestigd dat de heer Priro in augustus 2017 in Abu Dhabi zijn diensten zou aanbieden aan hoogwaardigheidsbekleders uit de Emiraten. Volgens het Amerikaanse weekblad is dat gebaseerd op “interne boekhouding” Van de diensten van Alp zou de VAE tussen augustus 2017 en juni 2020 5,7 miljoen euro betalen aan de heer Brero.

READ  Hoe werkt de Franse robot Victor 6000 die werd gestuurd om Titan te vinden?

Je hebt 50,95% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.