Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘We zullen het nooit vergeven’, zei Volodymyr Zelensky een jaar nadat het bloedbad in Bucha werd ontdekt

Een jaar later herdacht Oekraïne het bloedbad in Bucha

Op 31 maart 2022 trok het Russische leger zich terug uit Bucha en het hele noorden van Kiev, een maand nadat het op bevel van president Vladimir Poetin het land was binnengevallen.

Oekraïne herdenkt vrijdag de verjaardag van de terugtrekking van Rusland uit deze martelarenstad, waar twee dagen later een bloedbad werd ontdekt. De Russische bezetters lieten stilletjes de lichamen van geëxecuteerde burgers achter, waardoor dit gebied het meest zichtbare symbool is van de wreedheden die aan de troepen van Moskou worden toegeschreven.

Zo ontdekten journalisten van het Agence France-Presse op 2 april de lichamen van verkoolde auto’s, verwoeste huizen en vooral de lichamen van twintig mannen in burgerkleding die honderden meters verderop verspreid lagen, van wie er één zijn handen had vastgebonden . achter zijn rug. Deze scènes schokten de hele wereld, terwijl Kiev en westerlingen de standrechtelijke executies van burgers en oorlogsmisdaden aan de kaak stelden. Het Kremlin ontkende elke betrokkenheid en verwees naar enscenering.

Tijdens zijn bezoek aan de site twee dagen na de ontdekking, hekelde de president van Oekraïne, Volodymyr Zelensky, ondubbelzinnig: “oorlogsmisdaden” het zal zijn “Door de wereld erkend als genocide”. Sindsdien hebben bijna alle buitenlandse leiders die Oekraïne hebben bezocht een omweg gemaakt om naar Bucha te gaan.

Een jaar na de vrijlating van Botca hebben AFP-journalisten de wederopbouw in dit slaperige vooroorlogse stadje met 37.000 inwoners gadegeslagen. Tussen graafmachines, graaflaadmachines en dumptrucks zijn tientallen bouwvakkers bezig met het herbouwen van huizen en het heraanleggen van de weg.

READ  nieuws | Coronavirus: Vervuiling stijgt met 71% in Bakoe

Als de schok aanhoudt, beseften de door AFP geïnterviewde bewoners dat “Verzacht de pijn” Omdat we moeten “blijf leven”. Als hij de doden niet wil vergeten, benadrukt bisschop Andrić, die het plaatselijke bisdom bestuurt, het belang hiervan. “Ik leef niet in het verleden, maar in de toekomst”.

Russische troepen zijn door de Oekraïense autoriteiten beschuldigd van meervoudig misbruik nadat honderden lijken waren ontdekt in Bucha en andere steden en honderden graven in de buurt van Izyum of “martelkamers” In de herstelde steden, volgens Kiev. Rusland blijft elke schending door zijn troepen ontkennen.

Op donderdag hekelde de diplomatieke woordvoerster van Rusland, Maria Zakharova, opnieuw de Bucha-zaak “Ruwe en sarcastische provocatie” uit Kiev.