Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voormalig president Donald Trump wordt strafrechtelijk vervolgd in de zaak van 2016

De Republikein Donald Trump is strafrechtelijk vervolgd voor het kopen van het stilzwijgen van een pornoactrice uit 2016, aldus een aantal Amerikaanse media, waaronder de “New York Times”.

De eerste in de Amerikaanse geschiedenis. Voor het eerst is voormalig president Donald Trump donderdag beschuldigd van strafbare feiten, verschillende Amerikaanse media, waaronder CNN en De New York Times.

De beslissing werd genomen door een stemming van een grand jury (een burgerpanel met onderzoeksbevoegdheden dat samenwerkt met openbare aanklagers en stemt over aanklachten) die sinds 20 maart verschillende keren is bijeengekomen.

De Republikein, een huurder van het Witte Huis tussen 2017 en 2021, zal zich moeten verantwoorden voor de staatsrechter van New York en zijn advocaat in Manhattan, Alvin Bragg, $ 130.000 voor actrice en regisseur Stormy Daniels. Donald Trump wordt ervan beschuldigd fondsen van zijn presidentiële campagne te hebben gebruikt. wat illegaal zou zijn, en wat hij heftig ontkent.

Trump ontkent de feiten

Donald Trump hekelt de “fraude” en “electorale inmenging” die door “misdadigers” zijn georkestreerd in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2024, waarin hij zichzelf kandidaat verklaarde. De voormalige president voorspelde zijn arrestatie dagen eerder en riep op tot landelijke protesten.

volgens De New York Times, Als de voormalige huurder van het Witte Huis wordt gearresteerd, “zal hij vingerafdrukken nemen, worden gefotografeerd en mogelijk worden geboeid.” Zoals elke Amerikaanse burger zal hem worden verteld dat hij het recht heeft om te zwijgen en een advocaat te hebben.

de Washington PostPolitiek en New Yorks dagelijks nieuws Hij zei woensdag opnieuw, daarbij verwijzend naar geïnformeerde bronnen, dat justitie niet vóór 24 april zou moeten beslissen.

READ  Zuid-Afrika in een nieuwe golf van de Covid-19-pandemie