Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zweden verbiedt reizigers uit Israël, een van de meest gevaccineerde landen ter wereld

Door Tyler Durden.

Zweden heeft inreisbeperkingen voor reizigers uit de Verenigde Staten en vijf andere landen opnieuw ingevoerd, maar zal mildere regels overwegen voor gevaccineerden.

De Zweedse regering heeft vandaag officieel het inreisverbod voor Zweden voor onderdanen van niet-EU/EER-landen verlengd tot 31 oktober. de lokale vorige week.

Er zijn veel uitzonderingen op het verbod, waaronder mensen die om specifieke redenen reizen, maar ook uit sommige landen, maar donderdag werden zes landen verwijderd van de lijst met “veilige landen”: vanwege een toename van COVID-19-infecties in deze landen, vanaf 6 september Het inreisverbod geldt ook voor de volgende landen: Kosovo, Libanon, Montenegro, Noord-Macedonië, de Verenigde Staten en Israël.

Het geval van Israël is bijzonder opmerkelijk, want hoewel dit land lange tijd een van de meest gevaccineerde landen ter wereld is en het hoogste percentage van de bevolking heeft dat een derde boostervaccin heeft gekregen (25%), is het ook het land met de meest recente vaccin. De golf van Covid-19-infecties heeft zojuist ongekende niveaus bereikt.

Dit betekent niet noodzakelijk dat alle reizen vanuit deze landen worden verboden, aangezien reizigers in een andere vrijstellingscategorie kunnen vallen, bijvoorbeeld als ze om dringende familieredenen reizen of als ze het Europese staatsburgerschap of een Zweedse verblijfsvergunning hebben. Het besluit om opnieuw beperkingen op te leggen aan deze zes landen is een gevolg van de aanbeveling van de EU.

Momenteel maakt Zweden geen onderscheid tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde reizigers als het gaat om reizen buiten de Europese Unie, maar de regering heeft laten doorschemeren dat nieuwe vrijstellingen kunnen worden overwogen voor gevaccineerde reizigers “die in bepaalde derde partijen wonen”.

READ  Een sprong voorwaarts in mechanische oscillatortechnologie

« Er zijn een aantal landen waarmee Zweden een nauwe relatie heeft. Daar zal de regering nu de mogelijkheid bestuderen om gevaccineerde populaties in sommige derde landen volledig vrij te stellen ‘, zei minister van Binnenlandse Zaken Michael Damberg tegen het persbureau TT Donderdag.

« Ik denk dan vooral aan het Verenigd Koninkrijk, maar ook aan de Verenigde Staten, hoewel dit land complexer is en veel landen compleet andere regels hebben. ».

Noch hij, noch de verklaring van de regering die donderdag werd uitgegeven, gaf enige indicatie van wanneer dergelijke vrijstellingen zouden worden ingevoerd.


Bron : https://www.zerohedge.com

via https://www.cielvoile.fr