Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom zijn de dinosauriërs 65 miljoen jaar geleden verdwenen en de vogels niet?

De eigenaardigheden van de hersenen van vogels, die dinosauriërs niet bezitten, zouden hen in staat hebben gesteld te overleven na het grote uitsterven van het Krijt, waarbij bijna 70% van de soorten werd uitgeroeid.

Het derde Krijt eindigde 65 miljoen jaar geleden met een vijfde massale uitsterving en het verdwijnen van dinosaurussen en vele soorten dieren en planten. iedereen? Nee, het zijn niet de vogels die er last van hebben, maar in vergelijking in mindere mate. De oorzaak begrijpen is nog moeilijker omdat het skelet van vogels, zelfs prehistorische, zo kwetsbaar is en er zo weinig exemplaren tot ons zijn gekomen. “ toekomst » Verslagen over het werk van Julia Clark, die de kans kreeg om te werken aan de overblijfselen van A Acteur, ongeveer 70 miljoen jaar oud, en een bijna intacte schedel.

Samen met andere onderzoekers was Julia Kark in staat om de snavel en tanden te observeren (ja!) Leer ze vandaag nog kennen.

“Als een kenmerk van de hersenen de overleving beïnvloedde, zouden we verwachten dat het aanwezig is bij overlevenden maar afwezig bij slachtoffers”, zegt Christopher Torres, een van de andere auteurs van deze studie. Dit is precies wat we hier zien. “

READ  Meer doden maar minder vervuiling -