Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wetenschappers ontwikkelen een effectief desinfectiemiddel voor één week

Onderzoekers van de Universiteit van Florida hebben mogelijk de oplossing gevonden voor het maken van een langdurig desinfectiemiddel.

Sinds het begin van de pandemie ligt het gezondheidsprobleem op ieders lippen en in ieders handen. De nummer één oorzaak van ziekteoverdracht Onze handen zijn de nesten van ziektekiemen en bacteriën. Het National Institute for Prevention and Health Education, Inpes, herinnert zich dat 80% van de gevallen van overdracht van het virus via onze handen verloopt, dus hun hygiëne is een belangrijk punt in de gezondheidsstrijd.

Het blijft de beste oplossing tegen deze gezondheidsrisico’s De ontsmettingsmiddelen en hydrogels die we zo goed kennen. Maar onderzoekers van de University of Central Florida hebben misschien een veel betere oplossing gevonden.

Terwijl Christina Drake, oprichter van Kismet Technologies, aanvankelijk dacht aan het ontwikkelen van een snelwerkend desinfectiemiddel, realiseerde ze zich al snel dat de vraag er niet was. De desinfectiemiddelen die we tegenwoordig gebruiken, werken hooguit een paar uur, en daarom moeten oppervlakken regelmatig worden schoongemaakt. Dus wilde de onderzoeker een ontsmettingsmiddel maken dat meerdere dagen zou werken.

Met de hulp van Dr. Sudipta Seal, materiaalingenieur van UCF, en Dr. Griff Parks, viroloog en directeur van de Burnett School of Biomedical Sciences, was het kleine team in staat om een ​​7-daags werkend desinfectiemiddel klaar te maken voor gebruik. Een veelbelovende innovatie voor de gezondheidssector, die virale injecties moet bestrijden.

Efficiëntie gedurende zeven dagen

Dit nieuwe product is gebaseerd op ceriumoxide, een kunstmatige nanostructuur. Het werd voor de gelegenheid verrijkt met zilverkorrels. “Zodat ze zich beter aan het virus vastklampen voordat ze de oppervlakte breken.”Dr. Seal legt het uit.

READ  Weeralarm: Zware regen en onweersbuien in het noorden en oosten

Deze nanostructuren kunnen ook elektronen afgeven om het virus te oxideren. Dit andere mechanisme vernietigt het virus niet, maar het wordt inactief en kan zich niet voortplanten.

Als dit nieuwe antisepticum de laboratoria nog niet heeft verlaten, laten de eerste onderzoeken ernaar nogal bemoedigende resultaten zien. Volgens de studie van artsen Seal, Drake en Park, die werd gepubliceerd in ACS Nano, een referentietijdschrift met betrekking tot nanotechnologieën, zal hun product al effectief zijn tegen zeven virussen, waaronder Covid-19.

Dit nieuwe desinfectiemiddel was indrukwekkend in de vroege testfasen en moet zich nu bewijzen in “echte” omstandigheden bij contact met zonlicht of omgevingstemperaturen. Als het alle tests doorstaat, kan het in de komende jaren worden gecommercialiseerd, niet eerder. tot die tijd Gebruik altijd andere gels en ontsmettingsmiddelen, waarvan de effectiviteit, als deze niet langer kan worden aangetoond, niet eeuwig is.