Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zuurstof werd voor het eerst op een andere planeet geproduceerd!

Om vol te houden, het laatste NASA-ruimtevaartuig dat sinds februari vorig jaar op Mars landde, volgen de successen elkaar op. NASA heeft zojuist zijn eerste nieuwe aangekondigd: een boordinstrument dat zojuist zuurstof produceerde met behulp van de ter plaatse beschikbare elementen.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Kizaku: fotosynthese, of hoe planten zuurstof produceren
Mensen en dieren zullen het moeilijk vinden om te overleven zonder de zuurstof die planten produceren. Dit gas is het resultaat van een chemische reactie genaamd fotosynthese, die plaatsvindt in de kern van deze planten. Tijdens deze aflevering van Kézako leggen Unisciel en Lille 1 University uit hoe deze reactie verloopt.

Als jongens dat ooit zullen doen Verover MarsDaarna zullen ze moeten leren produceren Zuurstof In de regio. Elementen uit de omgeving van deze wereld gebruiken. Met dit in gedachten wat NASA-ingenieurs hadden gedacht Ervaar het gebruik van zuurstofbronnen op Mars ter plaatse. een demonstrator De grootte van de batterij van de auto, liefkozend Moxie genoemd, die de hardnekkige rover naar de rode planeet droeg.

En op dinsdag 20 april wordt het voor het eerst getest. Met succes. Moxie verschoof de zuurstoffractie (O) van het substraat vanMars-atmosfeer, een Sfeer Rijk aan kooldioxide (CO2). Produceer ongeveer vijf gram – net genoeg om een ​​astronaut 10 minuten te laten ademen.

« Moxie moet het nog waarmaken, maar de resultaten van deze technische demonstratie zijn veelbelovend nu we ons doel bereiken om ooit mensen op Mars te zien. ”Jim Reuter, mededirecteur van NASA’s Space Technology Missions, bij A. Communiceren. “Zuurstof is niet alleen wat we inademen. Onze drijfveren Raketten Afhankelijk van zuurstof, en toekomstige ontdekkingsreizigers zullen afhankelijk zijn van het produceren van zuurstof op Mars om naar huis terug te keren. “

Laten we, voordat we verder gaan, enkele cijfers bekijken. NASA beweert dat de raket 25 ton zuurstof nodig heeft om vanaf het oppervlak van Mars te lanceren en zeven ton brandstof om naar de aarde terug te keren. Om zoveel zuurstof te produceren, heb je een ton Moxie nodig. Terwijl er eentje rechts van de voorkant hangt Doorzettingsvermogen in de rover Hij weegt minder dan 20 kg. Maar er moet worden opgemerkt dat in een heel jaar dat een menselijke kolonist op Mars doorbrengt, ze slechts één ton zuurstof zullen verbruiken.

De zuurstofproductiecycli moeten nog komen

Om te voorkomen dat ze veel zuurstof van de aarde naar Mars moesten transporteren, stelden de ingenieurs zich een herstel voor Uitstoot van Koolmonoxide (CO) – th Atomen Van de beschikbare zuurstof in koolmonoxide2 Dat is goed voor 96% van de zwakke Marsatmosfeer. Moxie was aanvankelijk bedoeld om het potentieel te demonstreren om een ​​dergelijke tool in te zetten Rode planeet. Daarna gaan we verder met de experimentele fase van zuurstofextractie voor de komende twee jaar.

READ  Klimaat: de Golfstroom is in gevaar

Merk op dat een proces Scheiding Atomen komen voor bij temperaturen rond de 800 graden Celsius. Dus Moxie is dienovereenkomstig ontworpen. Van de onderdelen in Legering Nikkel dat de gassen die erdoorheen gaan verwarmt en afkoelt, a Aerogel Wat helpt om warmte vast te houden en een dun laagje goud voorkomt dat het naar buiten straalt, waardoor andere delen van doorzettingsvermogen worden beschadigd.

Nu de eerste test met succes is afgerond, gaan de productieprocessen als volgt verder. De eerste fase zal worden gebruikt om de werking en karakterisering van het instrument te verifiëren. De tweede fase zal het apparaat in verschillende weersomstandigheden laten werken, zoals verschillende tijdstippen van de dag en verschillende seizoenen. In de derde fase rekenen de ingenieurs “Maximum” Bijvoorbeeld door nieuwe bedrijfsmodi uit te proberen.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?