Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Als kapitein “is dit geen grap”, zegt astronaut Jean-Francois Clervoy

Thomas Pescet zal enkele weken de rol van kapitein van het internationale ruimtestation op zich nemen.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

Minder dan 24 uur na het opstijgen lag de capsule met de Fransman Thomas Pesquet en zijn drie collega’s op de juiste manier aangemeerd bij het International Space Station (ISS) op zaterdag. Toen konden de vier astronauten zich rond 13:45 uur bij hun collega’s voegen op het internationale ruimtestation ISS.

Laten we dus naar de Alpha-missie gaan, die zes maanden zal duren, waarin de Fransman een paar weken zal duren, en voor het eerst de rol van kapitein van het ruimtestation. Ver verwijderd van de taak“Om een ​​grapje te zijn”, Volgens Jean-François Clervoy, astronaut van het European Space Agency (ESA).

‘Zelfs als Thomas pas een paar weken aan het einde van de missie kapitein zou zijn, zou het nog steeds een echte verantwoordelijkheid zijn.Jean-Francois Clervoy herinnert het zich. Als de missie goed verloopt, is het meestal de vluchtmanager ter plaatse die de beslissing neemt. Maar “Bij verlies van het contact krijgt de kapitein de controle terug. Hij beheert drie grote noodsituaties die onmiddellijke beslissingen vereisen: een brand aan boord, een luchtlek of de verspreiding van giftige producten.”Identificeert de astronaut.

De kapitein ook “Woordvoerder van de bemanning. Als er een bericht moet worden doorgegeven aan het controlecentrum omdat ze het niet eens zijn met de keuze van het schema of de keuze van het tijdstip of de uit te voeren operatie”Jean-François Clervoy voegt eraan toe.

READ  Verbluffende beelden van het Cartwheel-sterrenstelsel, opnieuw bezocht door de James Webb-telescoop