Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat zijn de bijwerkingen van het Pfizer-vaccin genoemd door Didier Raoult?

Gezondheid

Korte link

In een video die op 20 april werd gepost, merkte Didier Raoult “70% bijwerkingen” op van het Pfizer / BioNTech-vaccin, gebaseerd op een artikel dat op 16 februari in het Amerikaanse tijdschrift Nature werd gepubliceerd. 20 minuten waaruit blijkt dat het een voorbijgaande pijn is die op de injectieplaats wordt gevoeld.

Roep in Video gepost op 20 april Categorieën van mensen met prioriteitsvaccinatie, Didier Raoultre meldt “70% bijwerkingen” met het Pfizer / BioNTech-vaccin op basis van een artikel dat op 16 februari in het American Scientific Journal is gepubliceerd natuur.

Dit laat echter zien dat Deze hebben bijwerkingen Ze zijn op geen enkele manier gevaarlijk en veroorzaken pijn op de plaats van de angel.

De recensie-aantekeningen Gegevens van Tom Shimabukuro, Een onderzoeker van het Amerikaanse National Center for Immunization and Respiratory Diseases, onderdeel van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC), gedateerd 14 januari.

Van de bijna een miljoen mensen die aan het onderzoek hebben deelgenomen, ervoer 67,7% pijn na de eerste injectie met het Pfizer / BioNTech-vaccin en 74,8% na de tweede.

De gegevens die in maart werden geregistreerd, vertoonden slechts een klein verschil: 72,9% na de eerste dosis en 79,3% na de tweede dosis.

28,6% voelde zich moe na de eerste dosis en 50% na de tweede dosis. Voor hoofdpijn is het percentage respectievelijk 26 en 42.

Effecten van milde of matige ernst

“Over het algemeen, De veiligheid van het vaccin Covid-19 [Pfizer/BioNTech et Moderna] Gerustgesteld en consistent met wat is waargenomen tijdens klinische onderzoeken, ”merkt Tom Shimabukuro op, onder verwijzing naar een citaat van 20 minuten.

Dagboekrapporten aan de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) geven aan dat in klinische onderzoeken 77,4% van de deelnemers die zeven dagen na vaccinatie een symptoomdagboek bijhielden, ten minste één bijwerking meldde. De meerderheid was “licht of matig van ernst”.

READ  Streamer, een gratis spel... Hunt for Anglicisms is gelanceerd in de wereld van videogames