Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zou het vreselijke Marburg-virus, voor het eerst ontdekt in Guinee, Frankrijk kunnen bereiken?

Op 2 augustus is in Guinee een man overleden als slachtoffer van het Marburg-virus. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie worden ernstig zieke patiënten met een bijzonder hoog sterftecijfer vaak beschreven “als geesten, met diepe ogen, een uitdrukkingsloos gezicht en extreme lethargie.”

Noch vaccin, noch behandeling is in 50% van de gevallen dodelijk. Zelfs bijna 90% in de slechtste omstandigheden. Het Marburg-virus, dat zojuist voor het eerst is vastgesteld in Guinee (West-Afrika), is ‘s middags koud.

“De zaak werd ontdekt in de provincie Guékidou, in het zuiden van Guinee, in een dorp in een bosgebied dicht bij de grens van Sierra Leone en Liberia. Dit is een man die op 2 augustus stierf en zijn symptomen dateren van 25 juli volgens de wereld Gezondheidsorganisatie,” Scharnier 20 minuten.

Dit virus, uit dezelfde familie als Ebola, wordt door sommige vleermuizen, fruitvleermuizen, op mensen overgedragen. Het verspreidt zich vervolgens onder de bevolking door direct contact met de lichaamsvloeistoffen van geïnfecteerde mensen, oppervlakken of materialen waarop deze afscheidingen zijn afgezet (bladeren, enz.).

Wat zijn de symptomen van het Marburg-virus?

Net als ebola kan deze ziekte epidemieën veroorzaken met een bijzonder hoog sterftecijfer. Patiënten die besmet zijn met het Marburg-virus krijgen hoge koorts en hebben vooral “waterige” diarree, buikkrampen, misselijkheid en braken.

Volgens de WereldgezondheidsorganisatiePatiënten in kritieke toestand worden vaak beschreven als “geesten, met diepe ogen, een uitdrukkingsloos gezicht en ernstige lethargie”.

Dennis Malvey, specialist in infectieziekten in het Purdue University Hospital en specialist in tropische ziekten ondervraagd door ParijseHij is echter van mening dat de situatie in Guinee onder controle moet blijven: gezondheidsautoriteiten hebben nu de expertise om een ​​dergelijke gebeurtenis te beheren na het beëindigen van de ebola-epidemie in juni.

READ  Vallende sterren voor Nuits des étoiles dit weekend

Zou het virus Frankrijk kunnen bereiken?

De kans dat het Marburg-virus Frankrijk bereikt, is klein. Bevestigt Dennis Malvey, nog steeds in columns Parijse, maak je geen zorgen, zelfs als de Fransen naar Guinee moeten gaan als onderdeel van een humanitaire versterking: “het kan worden beheerd”.