Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vasten om salmonella te voorkomen?

Ontgiften, zijn huid zuiveren of afvallen, aanhangers van vasten vinden er veel voordelen aan. En een nieuwe studie kan hen nog een reden geven om het ritueel te omarmen.

volgens Nieuwe studieGepubliceerd in PLOS Pathogenen 5 augustus Vasten voor en tijdens blootstelling aan bacteriën Intestinale salmonella De muizen hielpen zichzelf te beschermen tegen deze infectie. In deze studie van onderzoekers van de University of British Columbia werden knaagdieren 48 uur gerijpt voor en tijdens orale infectie door bacteriën. Intestinale Salmonella sérovar Typhimurium.

gevolgen? Vasten verminderde de tekenen van bacteriële infectie door alle schade en ontstekingen aan de weefsels van de darm in het bijzonder te elimineren. Toen de vastende dieren een dag na het vasten opnieuw werden gevoerd, was er een significante toename van het aantal bacteriën, hoewel de ontsteking nog steeds onder normaal was.

Voordelen voor veel bacteriën

Er traden echter geen gunstige effecten op wanneer muizen intraveneus in plaats van oraal aan de bacteriën werden blootgesteld. Bovendien toonden microbioomanalyses significante veranderingen in verband met vasten en bescherming tegen infectie. Ten slotte zijn er ook positieve resultaten voor bacteriën gemeld Campylobacter jejuni.

Deze gegevens geven aan dat therapeutisch vasten of caloriebeperking het potentieel heeft om zowel infectieuze als niet-infectieuze gastro-intestinale ziekten gunstig te wijzigen.“Onderzoekers concluderen. Alvorens te definiëren:”Ons onderzoek benadrukt de belangrijke rol die voedsel speelt bij het reguleren van interacties tussen gastheer, darmpathogenen en het darmmicrobioom. Wanneer voedsel beperkt is, lijkt het microbioom de resterende voedingsstoffen vast te houden, waardoor ziekteverwekkers niet de energie krijgen die ze nodig hebben om de gastheer te infecteren. Hoewel er meer onderzoek nodig is, kan vasten of het aanpassen van de voedselinname therapeutisch worden gebruikt om infectieziekten in de toekomst te moduleren.“.

READ  Er is een interessante draadvormige structuur ontdekt aan de rand van de Melkweg

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in deze inhoud: