Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Warmte: waarom wordt het vanaf donderdag ongemakkelijk?

De periode van extreme hitte, die woensdag in tweederde van Frankrijk begint, met temperaturen tot 40 graden Celsius in het zuidoosten, zal extreem weer en ongemak veroorzaken dat soms moeilijk te verdragen is, vanwege het gelijktijdig optreden van verschillende meteorologische factoren. Uitleg elementen.

Net als in de afgelopen maanden, toen het land gelijktijdige warme periodes (eind maart) gevolgd strenge vorst (begin april) en dan het zeer vochtige weer (sinds eind juli), is de natuurlijke variabiliteit van het klimaat soms ernstig. En het zal meer en meer zijn met de opwarming van de aarde als we moeten geloven Laatste IPCC-rapport Maandag geplaatst. Het menselijk lichaam moet zich namelijk, net als de natuur, aanpassen aan deze plotselinge veranderingen. Dit is vooral het geval bij blootstelling aan extreme hitte in de zomer. Maar deze extreme hitte, die al moeilijk te verdragen is, kan nog meer het geval zijn wanneer veel weersfactoren, zoals temperatuur en vochtigheid, maar niet alleen, worden gecombineerd. Dit zal de komende dagen het geval zijn.

Warm weer: reden tot bezorgdheid

Inderdaad, na herfstig en vaak nat weer van de afgelopen twintig dagen, zal er weer een plotselinge verandering optreden met een Sterke temperatuurstijging. Met de hitte en de zon die op woensdag en donderdag binnenkomen, zal de verandering die je voelt over 48 uur behoorlijk brutaal zijn. In veel regio’s zal de temperatuurstijging gemiddeld +5 °C zijn. Zo wordt het donderdag 36 graden Celsius in Toulouse, tegen 31 graden Celsius op dinsdag en 31 graden Celsius in Parijs tegen 25 graden Celsius. Landelijk zijn de warmste dagen die van donderdag tot en met zaterdag.

READ  Er worden PCR-assays ontwikkeld om lastige mutaties beter te kunnen identificeren

Wat deze periode van bijzonder hoge hitte onderscheidt, is de voortzetting van hoge temperaturen in het zuiden tot 15 augustus en de mogelijkheid om op zaterdag 40 graden Celsius te bereiken in het zuidoosten. In deze context kunnen de gevaren van hittegolven in sommige provincies van het zuidoosten niet worden uitgesloten, terwijl ze in andere, met name in het zuidwesten, heel dichtbij zullen zijn.

Deze hoge temperaturen zijn dus de eerste “verergerende” factor voor dit weekend, maar niet de enige. In veel gebieden zullen zulke hoge temperaturen gepaard gaan met een gevoel van zwaar weer, waarvan de mate van ongemak soms varieert van sectie tot sectie en binnen de sectie zelf, als gevolg van “vochtigheid”.

Hoge luchtvochtigheid voorkomt zweten

Tot woensdag blijft het droog met een relatief lage luchtvochtigheid. Het ongemak zal dus voornamelijk te maken hebben met zonlicht en temperatuurniveaus. Van donderdag tot en met zaterdag verandert de situatie echter. Regenachtige en stormachtige verslechtering zal leiden tot een aanzienlijke toename van de luchtvochtigheid, met merkbaar intenser weer. Voor en na onweer zal de luchtvochtigheid twee keer zo hoog zijn als de dag ervoor. Als gevolg hiervan zal de temperatuur die u kunt tegenkomen soms veel hoger zijn dan de werkelijke temperatuur die door uw thermometer wordt weergegeven.

De verklaring is simpel: om warmte af te voeren en een temperatuur van 37 ° C te behouden, zweet het menselijk lichaam. Hoe hoger het vochtgehalte in de lucht, hoe minder deze mogelijkheid zich in het lichaam bevindt. In deze situaties ontstaat een gevoel van zwaar weer, en dat zal zo blijven tot zaterdag. Bovendien was dit een van de moeilijkheden waarmee de atleten werden geconfronteerd tijdens de Olympische Spelen in Tokio, waar extreem hoge temperaturen, soms in combinatie met een hoge luchtvochtigheid, het moeilijk maakten voor atleten die niet meer konden aankomen.

READ  Incidentie per afdeling in Parijs en Ile-de-France

Maar naast het niveau van temperaturen en vochtigheid, moeten andere parameters worden gecontroleerd om uw gedrag de komende dagen aan te passen.

Volg het ongemak dankzij de waargenomen temperatuur

Ook wind en zonlicht zijn belangrijke factoren. Bij weinig wind bevriest het vocht, wat het gevoel van onbehagen vergroot. Dit zal de komende dagen het geval zijn. Ten slotte kunnen de zonnestralen, sterk of zwak, ook spelen op dit idee van gevoel. Er treedt dus maximaal ongemak op wanneer al deze parameters bijna gelijktijdig worden gecombineerd: hoge hitte, sterk zonlicht, hoge luchtvochtigheid en zwakke wind.

Om deze reden heeft onze voorspellingsservice enkele jaren geleden deze verschillende parameters gecombineerd in de berekening van de waargenomen temperatuur. Ieder van ons reageert anders in deze situaties vanwege een zeer persoonlijke gevoeligheid voor het weer, het is absoluut noodzakelijk om deze temperatuurvoorspellingen voor elke dag, maar ook voor elk uur te raadplegen. Dit stelt u in staat uw beslissingen te verbeteren om met name de minst ongunstige tijden voor uw buitenactiviteiten te kiezen.

verbetering dit weekend

Als je de hitte vreest, wees gerust, deze moeilijke periode moet op zaterdag eindigen in het noorden, en tussen zondag en maandag in het zuiden, dankzij een regimewisseling. De thermische koepel die deze degradatie veroorzaakt, zal geleidelijk instorten onder de druk van turbulentie van de Atlantische Oceaan of de Britse eilanden. De hete anomalie, die de gemiddelde temperatuur op de hoogte (1.500 m) tot zondag +4 tot +8°C hoger zal houden dan normaal, zal geleidelijk afnemen en volgende dinsdag dalen tot 2°C, maar deze keer lager dan normaal.

READ  Covid-19: de epidemie versnelt in driekwart van de provincies, onze kaart van Frankrijk