Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frequente consumptie van pinda’s verhoogt het risico op maligniteit

Een nieuwe wetenschappelijke studie suggereert dat het voor kankerpatiënten beter zou zijn om de consumptie van pinda’s zoveel mogelijk te beperken.

Wat als kankerpatiënten moesten bezuinigen op pinda’s? Een studie uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Liverpool bevestigde dat frequente consumptie van pinda’s door kankerpatiënten het risico op verspreiding van kanker kan vergroten. Deze resultaten zijn gepubliceerd in kankerverwekkend.

De onderzoekers ontdekten dat pinda-agglutinine (PNA) – een koolhydraatbindend eiwit dat snel in de bloedbaan terechtkomt nadat pinda’s zijn geconsumeerd – interageert met cellen in de bloedvatwand om moleculen te produceren die cytokines worden genoemd. “De betrokken cytokinen, IL-6 en MCP-1, zijn bekende promotors van kankermetastase. Verhoogde cytokineproductie zorgt ervoor dat andere endotheelcellen meer celoppervlakadhesiemoleculen tot expressie brengen, waardoor ze aantrekkelijker worden voor circulerende tumorcellen en dus mogelijk metastase bevorderen.“, Abstract studie.

Hoewel verder onderzoek en onderzoek nog nodig zijn, geven deze onderzoeken aan dat te frequente consumptie van pinda’s door kankerpatiënten het risico op uitgezaaide verspreiding kan vergroten.Professor Lu Gang Yu, co-auteur van de studie.

Verhoogd risico op metastasen

Alvorens toe te voegen:Het is geruststellend dat een groot Amerikaans onderzoek geen significant effect van pindaconsumptie op kankersterfte rapporteerde. In een ander onderzoek had pindaconsumptie geen significant effect op de prognose bij mannen met prostaatkanker. PNA-concentraties werden slechts tijdelijk waargenomen ongeveer 1 uur na inname van een grote dosis (250 g) pinda’s, dus normale consumptie van pinda’s kan leiden tot hogere PNA-concentraties. zwak of onschadelijk“.

Het sluit echter niet uit dat circulerend glutenine na overmatige consumptie van pinda’s een significant effect had op de destijds circulerende tumorcellen, met een verhoogd risico op uitzaaiingen als gevolg. In afwachting van verder wetenschappelijk onderzoek wordt kankerpatiënten daarom aangeraden om overmatige of frequente consumptie van pinda’s te vermijden.

READ  NASA werft aan voor een simulatiemissie van een jaar naar Mars

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in deze inhoud: