Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Perseïden 12-13 augustus: Hoe kijk je naar de mooiste vallende sterregen van het jaar?

De nacht van 12-13 augustus wordt beschouwd als de mooiste meteorennacht van het jaar. Doordeweeks wordt regen verwacht van de Perseïden, deze beroemde meteorenzwerm, met een piek op donderdagavond.

Deze donderdag 12 augustus vanaf 22.00 uurMis de Perseïdenregen niet, de mooiste regen voor vallende sterren van het jaar. gratis terug Hij geeft je zijn advies om het meeste uit deze magische ontmoeting te halen.

Ter herinnering, het bestand Perseïden Het ziet er als volgt uit: Elk jaar komt een zwerm meteoren van de Swift-Tuttle-asteroïde de atmosfeer van de aarde binnen en vormt deze beroemde regen van vallende sterren. Het kan worden waargenomen van eind juli tot eind augustus en de piekactiviteit blijft in de nacht van 12 op 13 augustus.

“Tot 100 meteoren per uur”

Die nacht konden de Perseïden ons, volgens Julian Pepe, president van Etoile Cévenole, een astronomisch genootschap in Alès aanbieden, “totdat 100 meteoren per uurAls de omstandigheden perfect zijn.

goed nieuws De omstandigheden moeten perfect zijn dit jaar. Het weer is naar verwachting mild, de maan mag niet zichtbaar zijn, dus het uitzicht niet bederven. Fauve Petit, van de vereniging Le Génivre, gevestigd in Termes in de Aude, voegt eraan toe dat het gebied momenteel weinig last heeft van vervuiling.

Hoe bekijk je een meteoor?

  1. Blijf uit de buurt van elke bron van kunstlicht (zet je telefoon uit, blokkeer zaklampen)
  2. Ga op een ligstoel zitten of ga op de grond liggen
  3. Richt je ogen op straling als prioriteit, ook al blijft het vooral om zoveel mogelijk naar de lucht te kijken
  4. Het enige wat je hoeft te doen is genieten van de show!
READ  Onze moderne salesmanager steunt elk jaar een trekking voor de meest kwetsbaren