Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zorgverzekeraar dient klacht in tegen 12 oogheelkundige centra voor sociale fraude

Het Nationaal Zorgverzekeringsfonds (Cnam) zet zich in tegen fraude. De autoriteit heeft zojuist een klacht ingediend tegen 12 oogheelkundige centra bij het Openbaar Ministerie van Parijs, wegens “fraude, vervalsing en het gebruik van valse en valse verklaringen”. De verliezen worden geschat op 2 miljoen euro.

De respectievelijke instellingen worden niet bij naam genoemd. Cnam specificeert eenvoudig dat het betrekking heeft op “verschillende actoren verspreid over het grondgebied”, namelijk in Ile-de-France, Pacaen Normandië, Hauts-de-France, Pays de la Loire, Auvergne-Rhône-Alpes, Centre-Val de Loire en de Grand Est.

Volgens Catherine Bismuth, directeur auditing, procestoezicht en fraudebestrijding bij ziektekostenverzekeringen, gaat het om ‘frauduleuze overfacturering’. gevraagd door figaro, noemt in het bijzonder handelingen “van dezelfde sessie die afzonderlijk worden geknipt en gefactureerd om de aftrek te vermijden die zou moeten gelden voor gecombineerde handelingen”.

Catherine Bismuth voegt toe: “We hebben een klacht ingediend over de frequentie, herhaling en omvang van de schade die wordt aangericht.” om dit te ontdekken fraude Er wordt beweerd dat Cnam hulp heeft gekregen van het Centraal Bureau om illegale arbeid te bestrijden. De ziekteverzekering scande zijn gigantische databases en identificeerde 54 andere verdachte oogcentra, die onder verhoogd toezicht staan.

READ  Hoe ziet de basisversie eruit?