Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na T10 introduceert Sytral de toekomstige T9-tramroute

Dit was het modewoord in Sytrals laatste dagen. afstand T10 roadshow vorige weekHet was de futuristische T9-route tussen Vaulx-en-Velin La Soie en Charpennes die maandagochtend werd geïntroduceerd.

We bevinden ons op een belangrijk moment voor ons, zelfs historisch. Het hele delegatieplan is van ongekende ambitie. Ik juich het reeds verrichte advieswerk toe. T9 wordt een zeer belangrijke investering, een transportmiddel opent zichWelkom aan de burgemeester van Volks-en-Velen Helen Jeffroy tijdens de presentatieconferentie.

Deze futuristische tramlijn van ongeveer 9 kilometer nieuwe infrastructuur vertrekt vanuit La Soie via de Bataillon Carmagnole Liberté, en stijgt via de rue Droits de l’Homme, via de Pont de la Soie over het kanaal. de Jonage, alvorens zich bij de rue Emile Zola en de Allée du Mens aan te sluiten. Daarna zal T9 opnieuw het Jonage-kanaal oversteken met een nieuwe structuur voorzien in dit project van 224 miljoen euro. Eenmaal in Villeurbanne voegt hij zich bij de T1 bij Croix-Luizet, dan de T4 bij Gaston Berger en eindigt bij Charpennes.

Voor T10 is deze route voor 90% vastgesteld en zal slechts één variant ter consultatie worden aangeboden die op 23 augustus begint. Na de Charles de Gaulle-rotonde in Villeurbanne, kan de toekomstige lijn ofwel door de rue Salingro en vervolgens door de rue Louisette gaan, of door de rue de la Vienne.

Dit overleg, dat zal plaatsvinden onder auspiciën van het Landelijk Comité voor Publieke Bespreking, zal ook toelaten om de bepaling van de locatie van stations te bespreken, en de introductie van 12 tot 13 stations is ook gepland, maar ook de introductie van trams in kruisende gebieden of verbinding met ander openbaar vervoer.

READ  Formulier mei 2021 is eindelijk beschikbaar

Een weg in het hart van de levenden

Het is niet alleen een nieuwe manier van vervoer die we brengen, maar het zal een belangrijk onderdeel zijn van de ontwikkeling van het oosten van de hoofdstad. Dit project zal een aantal buurten integreren. Dit zijn wijken in de maak. Dit project is nodig voor de geplande ontwikkeling van deze wijkenVan zijn kant, kondigde de vice-president van Metropolis Beatrice Wesseler aan.

Want in feite zal deze nieuwe lijn gebieden doorkruisen zoals de Mas du Taureau in Vaulx-en-Velin, La Balme, de wijk Saint-Jean van Villeurbanne of de wijk Buers.

Er zijn veel bewoners die met deze lijn werken. Het bedient vooral de volkswijken van de stad die tot nu toe geen contact hebben gehad. Het is belangrijk, als we eenmaal zorgen voor sterke banden in het hart van het conglomeraat, dat we naar de buitenwijken verhuizen en een oplossing bieden voor alle bewoners.‘, drong aan Bruno Bernard, Hoofd van Sytral.

De opening van deze nieuwe lijn is gepland voor begin 2026.

BB