Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Puzzel aan de horizon in treinen, vliegtuigen en restaurants – Liberation

COVID-19 pandemie in Frankrijkeen bestand

Hoe manage je vanaf 1 augustus grote stromen passagiers of klanten die één voor één moeten worden beheerst? Bij de betrokken bedrijven wordt gevreesd voor een aanzienlijke verlenging van de wachtlijsten.

Weinigen van hen zagen het aankomen. Een gezondheidskaart is vanaf 21 juli verplicht bij de ingang van culturele en uitgaansgelegenheden en is vanaf 1 augustus ook verplicht in treinen, bussen en vliegtuigen. Voor de voornamelijk bezorgde hotel- en restauranteigenaren is de procedure een echte hoofdpijn. “We zullen alle klanten moeten controleren die in de eetkamer zitten. Stel je een organisatie voor die 200 klanten binnenhaalt met een snelheid van één minuut per persoon, dat is meer dan drie uur verificatie”, Alain Tournier is hotelier, restaurateur en voorzitter van de Union of Crafts and Hotel Industries (UMIH). Vanaf het moment dat een persoon deze controle gedurende de gehele openingstijd moet krijgen, kunnen kleine constructies moeite hebben met het organiseren. Bovendien, als de vaccinatie van restaurantpersoneel verplicht wordt, zoals hij krachtig begon te zeggen. Minister van Arbeid Elizabeth Bourne zou gevraagd moeten worden om over dit onderwerp te spreken. Er is echter één nadeel: volgens informatie die Percy vanavond naar beroepsorganisaties voor restaurants heeft gestuurd, zullen de balkons van bars en restaurants niet worden onderworpen aan de controle van de oprit van het riool.

In het transport is de verbijstering in ieder geval groot. Een directeur van een luchtvaartmaatschappij is van mening dat bedrijven zich serieus moeten organiseren om passagiers te controleren die nog niet zijn geweest, vooral op binnenlandse vluchten. Het zijn de grondafhandelaars – die meestal de tickets controleren – die deze extra taak moeten krijgen, met het risico dat de vertragingen toenemen voordat ze aan boord gaan. Een andere oplossing is om deze taak toe te vertrouwen aan de grenspolitie (PAF). Het enige probleem is dat het in feite internationale vluchten controleert en weinig of geen Europees en binnenlands verkeer. Technologie kan deze nieuwe procedure echter flexibeler maken. Voor de meeste vluchten is het nu mogelijk om thuis in te checken. Ook is het mogelijk om gelijktijdig en op afstand uw gezondheidspaspoort te controleren. Van zijn kant was een leidinggevende van een Franse luchtvaartmaatschappij verbijsterd over de implementatie van dit toezicht, uit angst dat klanten enigszins gefrustreerd zouden raken en twee keer zouden nadenken voordat ze de lucht in zouden gaan.

READ  Vorige SNCM Overname: Voogdij is opgeheven, maar sommige zullen resulteren in een dagvaarding voor een onderzoeksrechter

In de SNCF, waar er geen agenten zijn en geen grenspolitie, is de vergelijking ingewikkelder. Momenteel zijn verwerkingsverantwoordelijken niet wettelijk verplicht om dergelijke controles uit te voeren. Bovendien biedt de TGV-trein plaats aan tweeënhalf keer zoveel passagiers in een Airbus-vliegtuig en maakt hij verschillende stops voordat hij zijn bestemming bereikt, wat controles op elk station vereist. De directie van de spoorvervoerder wachtte maandagavond reikhalzend uit naar details van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Vooral sinds 1 augustus valt de geplande startdatum van dit verificatieproces samen met een van de heetste cross-overs van het jaar, op alle stations in Frankrijk.