Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zonsverduistering op 10 juni: dit is het ideale gebied waar het mogelijk is om waar te nemen

Een zonsverduistering zal op donderdag 10 juni resulteren in een spectaculair zicht aan de hemel.

Deze ringvormige zonsverduistering zal door de lucht van het noordelijk halfrond reizen, over een band van ongeveer 500 km, op weg van Canada naar Siberië. Op het hoogtepunt van de zonsverduistering zal de maan langzaam langs de zon glippen en een paar minuten in een “ring van vuur” veranderen.

In Europa zal het fenomeen slechts gedeeltelijk zijn, maar als de weersomstandigheden goed zijn, zal het in sommige landen nog steeds mogelijk zijn om het gedeeltelijk waar te nemen. Dit is vooral het geval voor Frankrijk. Maar niet alle regio’s zullen in hetzelfde schuitje zitten.

Het landschap in Saint-Pierre-et-Miquelon zou het mooiste zijn. De dekking zal al 67% zijn. In de Franse hoofdstad zullen astronomieliefhebbers uit het noorden van het land het meeste geluk hebben. ’s Nachts zal dit fenomeen al optreden bij 16%. Ter vergelijking: de zonsverduistering zal zichtbaar zijn met 13,2% in Parijs, 5,5% in Toulouse en slechts 2,8% in Marseille.

Dit fenomeen duurt ongeveer twee uur, tussen 11.00 uur en 13.00 uur, met een piek tussen 11.55 uur en 12:20 uur.

Wees voorzichtig om jezelf goed uit te rusten!

Houd er echter rekening mee dat u zich moet voorbereiden om getuige te zijn van deze zonsverduistering. Het is noodzakelijk om dit fenomeen niet met het blote oog of alleen door het dragen van een zonnebril waar te nemen, omdat het risico bestaat dat het netvlies brandwonden veroorzaakt, die onomkeerbaar kunnen zijn. Speciale brillen voor dit doel worden verkocht in astronomiewinkels.

Het zal ook mogelijk zijn om het fenomeen vanaf zijn computer te volgen, aangezien het Observatorium van Parijs het evenement live uitzendt op zijn YouTube-kanaal.

READ  NASA lanceert Lucy, een 12-jarige missie naar Jupiter-asteroïden