Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De overheid wil nieuwe regels

Het massagravenschandaal aan de Paris Descartes University benadrukte het gebrek aan “regelgeving en wetgeving” rond lichaamsdonatiecentra, zei Frederic Vidal dinsdag. Dat zegt de minister van Hoger Onderwijs dinsdag in een interview met “La Croix”.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

De uitvoerende macht wil wetgeving maken over de schenking van wetenschappelijke instellingen. Na het massagrafschandaal aan de universiteit van Parijs Descartes, zei de minister van Hoger Onderwijs, Frédéric Vidal, op dinsdag 8 juni in een dagelijks interview. Kruis wat of wat?De regelgeving voor centra voor wetenschappelijke lichaamsdonatie moet worden herschreven als onderdeel van de bio-ethiekwet.

Het onderzoek naar het Don de Corps de Corps de University of Paris-schandaal, dat vrijdag leidde tot de aanklacht tegen Frederic Dardel, voormalig president van de Paris Descartes University, toonde “Hoe het ons aan wet- en regelgeving ontbrak” In Frankrijk met betrekking tot deze centra – Het land heeft 28 – De minister bevestigde.

In 2019 beval Frédéric Vidal de sluiting van het Paris Descartes Centre, dat beschouwd wordt als de hoogste plaats in de Franse anatomie, na onthullingen door het weekblad. uitdrukken van ‘Onjuiste voorwaarden’ bewaar restjes Duizenden mensen hebben hun lichaam gedoneerd. Voor de veroordeling van Mr Dardel, 170 familieleden van de overledene dienden een klacht in tegen X bij het parket van Parijs.

“Bio-ethiekwet in studie” (in het parlement)Het zal ons in staat stellen om al deze regels op te lossen.” Ontwikkelde de minister, die een werkgroep over dit onderwerp lanceerde. De ‘ethisch kader’ het zal zijn “verplicht”, met een “basis gratis”, Oprichting van een multidisciplinaire commissie enGeïnformeerde toestemming van de donor en informatie voor families.