Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Is een hoge inname van cafeïne geassocieerd met een verhoogd risico op blindheid?

Volgens een studie zouden patiënten met een familiegeschiedenis van glaucoom hun cafeïne-inname moeten verminderen. uitleg.

Nog een (goede) reden om op je koffieconsumptie te letten. Volgens een internationale studieDagelijkse consumptie van grote hoeveelheden cafeïne kan het risico op het ontwikkelen van glaucoom bij mensen met een genetische aanleg meer dan verdrievoudigen. Dit is de eerste keer dat een onderzoek een genetisch-dieetinteractie bij glaucoom heeft aangetoond. Deze resultaten zijn gepubliceerd in het juninummer vanoogheelkunde.

De onderzoekers wilden begrijpen hoe cafeïne de intraoculaire druk beïnvloedt. Wanneer deze laatste verhoogd is, is dit een risicofactor voor het ontstaan ​​van glaucoom. “We hebben eerder werk gepubliceerd dat suggereert dat een hoge consumptie van cafeïne het risico op openhoekglaucoom met hoog voltage verhoogt bij mensen met een familiegeschiedenis van de ziekte. In deze studie toonden we aan dat de ongunstige relatie tussen hoge cafeïne-inname en glaucoom alleen duidelijk was bij personen met de hoogste genetische risicoscores voor intraoculaire hypertensie.‘, vat hoofdauteur Louis R. Pascual, MD, vice-president van oogheelkundig onderzoek voor het Mount Sinai Health System, samen.

De onderzoekers analyseerden de gegevens van meer dan 120.000 deelnemers tussen 2006 en 2010. De deelnemers varieerden in leeftijd van 39 tot 73 en verstrekten hun gezondheidsdossiers en DNA-monsters. Ze beantwoordden vragenlijsten over het aantal cafeïnehoudende dranken dat ze per dag dronken, de hoeveelheid cafeïnehoudend voedsel dat ze consumeerden, bepaalde soorten en portiegroottes. Ook beantwoordden ze vragen over hun visie.

Video – The Health Book – Dr. Christian Recchia: “Als je meer dan drie kopjes koffie per dag drinkt, beginnen de problemen”

READ  Aanvullende beperkingen in Europa

Pas op voor mensen die risico lopen

Uit deze studie bleek dat een hogere consumptie van cafeïne niet geassocieerd was met een verhoogd risico op verhoogde intraoculaire druk of glaucoom bij de algemene bevolking. Grote hoeveelheden cafeïne hadden echter vermeden moeten worden bij mensen met een genetische aanleg. Specifiek, degenen die de meeste cafeïne per dag consumeerden – ongeveer vier kopjes koffie – hadden een hogere bloeddruk van 0,35 mmHg. “Mensen in de hoogste genetische risicocategorie die meer dan 321 milligram cafeïne per dag consumeerden (ongeveer drie kopjes koffie) hadden een 3,9 keer hogere prevalentie van glaucoom dan degenen die weinig of niets dronken. Cafeïne en hebben de laagste graad van genetisch risico‘”, merkt de studie op.

Deze studie suggereerde dat mensen met een hoger genetisch risico op het ontwikkelen van glaucoom baat kunnen hebben bij een matige inname van cafeïne.zegt co-auteur Anthony Khawaja, universitair hoofddocent oogheelkunde aan het University College London (UCL) Institute of Ophthalmology in het Moorfields Eye Hospital.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in deze inhoud: