Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: Wat te onthouden van de nieuwe voorspelling van het Pasteur Instituut

Het Pasteur Instituut blijft optimistisch, maar is voorzichtig. terwijl terug naar beneden epidemie In ziekenhuizen en de frequentie van vaccinatie blijft hoog, hebben de onderzoekers maandag hun nieuwe modellen voor Frankrijk gelanceerd. In deze kortetermijnprojectie van de ziekenhuisbehoeften voor Covid-19-patiënten, voorspelt het model van de Franse stichting “een afname van ziekenhuisopnames en bedbehoeften in de komende dagen” nationaal en in stedelijke gebieden. “In de offshore regio’s zijn de aantallen laag, onze voorspellingen blijven erg onzeker”, schetst het Pasteur Instituut in dit rapport. 7 juni update.

Het Pasteur Instituut modelleert een daling van alle ziekenhuisopnamegerelateerde indicatoren voor de komende 14 dagen van juni: de dagelijkse opnames in het ziekenhuis en de intensive care zouden moeten blijven dalen, net als het aantal bezette bedden. .

Maar pas op, het Franse establishment waarschuwde: “Het opheffen van enkele beperkingen op 9 juni zou deze trends snel kunnen veranderen.” Doorgang van een avondklok van 21.00 uur tot 23.00 uur, gedeeltelijke opening van binnenruimten naar bars en restaurants, steeds flexibeler werken op afstand, of zelfs een toename van het aantal toeschouwers en bezoekers tot 65% van de initiële capaciteit van bioscopen, theaters en musea tegen een schaal die is vastgesteld op 35% tijdens fase 1, op 19 mei: gezondheidswerkers verbergen hun zorgen over de gedeeltelijke opheffing van beperkingen uit fase 2 van losmaken.

beperkt aanbod. 2 maanden voor 1 euro vrijblijvend

Alle indicatoren zijn groen.

Deze tweede fase werd mogelijk gemaakt dankzij de opmerkelijke verbetering van de gezondheidstoestand die sinds begin mei werd waargenomen en die volgens de regering verband hield met de versnelling van de vaccinatie. “Alle indicatoren zijn groen, incidentie [nombre de nouveaux cas enregistrés sur une semaine] Onder de 100 (per 100.000 inwoners) blijft de situatie in het hele land sterk verbeteren’, zei minister van Volksgezondheid Olivier Veran zondag op BFMTV.

READ  Wanen en de controverse over de 'waan' van Boston Lab

Het aantal patiënten in ziekenhuizen en intensive care-afdelingen is maandag weer gedaald, blijkt uit gegevens van Public Health France. In totaal werden 14.323 patiënten met Covid-19 in het ziekenhuis opgenomen, vergeleken met 14.525 de dag ervoor en 16.596 de dag ervoor, aldus de gezondheidsdienst. Critical Care Services ontvingen binnen 24 uur 97 nieuwe patiënten. Het totaal aantal coronapatiënten op deze afdelingen daalde van 2.527 een dag eerder naar 2.472. Deze belangrijke indicator viel op 30 mei onder de 3000 en is meer dan gehalveerd sinds de piek eind april, op het hoogtepunt van de derde golf van de epidemie.

Tijdens zijn vorige werk Bijwerken22 mei geplaatst, Pasteur Instituut Hij merkte op dat als het huidige verloop van achteruitgang wordt gehandhaafd en als de vaccinatie hetzelfde ritme aanhoudt, de zomer niet het toneel mag zijn van een epidemiologische opleving, hoewel er verschillende variabelen in het gebied zijn. “Als we het huidige tempo van afname van infecties en ziekenhuisopnames tot 9 juni kunnen handhaven en tegelijkertijd de vaccinatiegraad kunnen handhaven of verhogen, verwachten we deze zomer geen significante hervatting van de epidemie gerelateerd aan de B.1.1.7-variant. [communément appelé variant anglais] In het document wordt uitgelegd, “in het licht van de toezichtvoorwaarden die in de zomer van 2020 zijn ingevoerd”.


L’Express-app

Om door te gaan met analyseren en decoderen, waar u ook bent

Download de app

Download de app

Maar het Pasteur Instituut riep al op tot voorzichtigheid en legde uit dat de ontmantelingsfase begon op 19 mei, gekenmerkt door de heropening van terrassen en winkels, de situatie zou kunnen veranderen, en niet in de goede richting. “Als de recessie stopt na de tweede fase van het heropeningsschema op 19 mei en de transmissiesnelheden vanaf die datum weer beginnen te stijgen, is de epidemiologische situatie tijdens de zomer onzekerder. In dit scenario is Epidemisch herstel deze zomer Het is niet uit te sluiten.”

READ  Zie jij de verborgen hond op de foto in minder dan 10 seconden?


meningen

De beste van de wereld

Laura Aquavivadoor Sylvan Forte

Digitaal

Frédéric Velu is columnist voor L'Express en redacteur van Mondays.Frederik Veluviusuv

chronisch

Frankrijk, Parijs, 10 januari 2020, foto door Stefan Barinsky.Stefan Barinski

Meer dan twee wielen

Nicolas Pozzo