Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zonnevlam: wat is dit fenomeen dat gevolgen kan hebben voor de aarde?

Zonnevlam: wat is dit fenomeen dat gevolgen kan hebben voor de aarde?

gepubliceerd


Videoduur: 2 minuten

Zonnevlam: wat is dit fenomeen dat gevolgen kan hebben voor de aarde?

Zonnevlam: wat is dit fenomeen dat gevolgen kan hebben op aarde? – (Frankrijk 2)

Een artikel dat hij schreef

Frankrijk 2 – S.Ricoutier

Franse televisie

De laatste dag van 2023 werd gekenmerkt door de grootste zonnevlam. Maar wat is een zonnevlam en wat zijn de effecten ervan op aarde?

De grootste zonnevlam vond plaats op de laatste dag van 2023. Het is een zonnevlam “Het vrijkomen van energie op het oppervlak van de zon”“, wijst journalist Simone Ricoté aan, aanwezig op de set van 20 Hours, woensdag 10 januari. Dankzij NASA hebben we verbazingwekkende beelden van de uitwerping van plasma, röntgenstraling, gammastraling en elektrisch geladen deeltjes met zeer hoge snelheid.

Een fenomeen dat we in 2024 vaker zouden moeten zien omdat het cyclisch is. “Ongeveer elf jaar lang is de zon stil en elke elf jaar verschijnen er vlekken op het oppervlak. Dit is een indicatie van intense elektromagnetische activiteit.”“, specificeert de journalist. Op een foto van de zon die een paar dagen geleden is gemaakt, kunnen we zwarte vlekken zien, tientallen zonnevlekken die vijftien keer groter zijn dan onze planeet.

Storingen op satellieten

De aarde wordt beschermd door een magnetisch schild dat de meeste deeltjes blokkeert die tijdens deze zonnevlammen worden uitgezonden, maar dit heeft één duidelijk effect: het noorderlicht. Aan de andere kant kan dit fenomeen satellieten uitschakelen en onderbrekingen in radiocommunicatie en elektriciteit veroorzaken.

READ  Het dieet dat je hersenen verjongt