Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Nationaal Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek zegt zijn abonnement op de publicatiedatabank Scopus op

Het Nationaal Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek zegt zijn abonnement op de publicatiedatabank Scopus op

Het National Center for Scientific Research leidt een ambitieus open wetenschapsbeleid om wetenschappelijke publicaties te ontsluiten, gegevens te delen en te hergebruiken, onderzoeksevaluatie te heroverwegen en vrije software en text mining-methoden te ontwikkelen. Er staat veel op het spel voor onderzoekers van het National Center for Scientific Research om de resultaten van hun werk te herstellen en wetenschap toegankelijk te maken voor de hele gemeenschap.

Afmelden voor de bibliografische database Schepjes
Het is een eerste stap om zichzelf te bevrijden van commerciële regels en geleidelijk over te schakelen naar gratis bibliografische hulpmiddelen, in overeenstemming met het Open Wetenschapsbeleid van de organisatie. De besparingen die zullen worden gerealiseerd, zullen het mogelijk maken open en duurzame oplossingen te ondersteunen en te bevorderen.

Dit besluit is genomen samen met vertegenwoordigers van de instituten van het Nationaal Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek. Uit gebruiksstatistieken blijkt dat CNRS-onderzoekers veelvuldig gebruik maakten van de diensten van het CNRS. Web van de wetenschap Van degenen in Scopus. Om deze overgang naar nieuwe gratis bibliometrische hulpmiddelen te ondersteunen, moet u zich abonneren Web van de wetenschap Het zal behouden blijven. Er zijn ook andere tools beschikbaar, zoals OpenAlex, Kruisref En Dimensies. Verder is hetHAL Open archief Het is een aanvullende bron die verwijst naar de Franse wetenschappelijke productie en die voor iedereen toegankelijk is.

Dit besluit van het Nationaal Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek past in een internationale visieadvertentie de Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies Leiden, dat een transparante en repliceerbare versie van zijn wereldranglijst van universiteiten ontwikkelt. Deze classificatie zal met name gebaseerd zijn op bibliometrische indicatoren uit open data van CrossRef en OpenAlex. Daarnaast lanceerde NASA het bibliografisch portaal NASA wetenschapsverkenner Het bestrijkt alle gebieden van NASA-onderzoek – aardwetenschappen, natuurkunde, astrofysica, heliofysica, biologie en planetaire wetenschap – en respecteert de FAIR-principes, zodat gegevens gemakkelijk toegankelijk, begrepen, vervangen en hergebruikt kunnen worden.

READ  MIT beweert de best mogelijke halfgeleider te hebben gevonden!