Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Roodheid in het gezicht? Hier is deze eenvoudige, waterdichte grootmoedertip

Roodheid in het gezicht? Hier is deze eenvoudige, waterdichte grootmoedertip

 • Heeft u last van roodheid in het gezicht?
 • Heb je ooit gehoord van deze onfeilbare oma-tips?
 • Ontdek ze zonder verder uitstel

Heeft u misschien wel eens kleine rode vlekjes op uw gezicht, die vaak een bron van schaamte zijn? Op deze momenten is het noodzakelijk om een ​​goede huidverzorgingsroutine te volgen om dit probleem te overwinnen. Maar een paar natuurlijke tips kunnen ook een oplossing zijn. Hier zijn enkele grootmoeders remedies tegen roodheid.

Roodheid in het gezicht: wat zijn de oorzaken? Hoe kom je eruit?

Roodheid in het gezicht, wat ook bekend is Onder de naam gezichtserytheem of erythruse, kan een echte bron van complexiteit zijn. Het verschijnt als een roze of rode kleur van de huid, min of meer intens, tijdelijk of permanent, en treft vooral:

 • de neus ;
 • wangen;
 • voorhoofd;
 • de kin.

Dit fenomeen is het gevolg van verwijding van de bloedvaten in de dermis, de huidlaag onder de epidermis. Vooral een lichte, dunne en gevoelige huid heeft vaak last van roodheid.

Maar deze roodheid kan ook verklaard worden door andere factoren zoals:

 • Fysieke activiteit ;
 • Consumptie van alcohol of gekruid voedsel.
 • Neem wat medicijnen.
 • de hitte ;
 • Insectenbeten;
 • Amenorroe (in geval van opvliegers);
 • allergieën;
 • Bepaalde aandoeningen (zoals acne, dermatomyositis, sommige bloedziekten, mastocytose, enz.).

Het is dan noodzakelijk om een ​​arts of dermatoloog te raadplegen die u kan helpen Ontdek de oorzaak van deze roodheid en hoe u deze kunt bestrijden. Het wordt ook aanbevolen voor adoptie Een geschikte huidverzorgingsroutine Gevoelige huid, bijvoorbeeld bij het kiezen van reinigings- of vochtinbrengende producten.

Wonderlijke vochtinbrengende crème voor de gevoelige huid

Als u een harder heeft en niet weet welke specifieke zorg u moet nemen, dan is dit product iets voor u: CALM Rescue & Repair Hydraterende Crème van Paula & Choice. Een van de belangrijkste taken: het intensief hydrateren van de droge en reactieve huid.
De unieke mix van antioxidanten, verzachtende verzachtende middelen en verjongende ingrediënten geeft de huid een gladde, stralende finish. schoonheid Met hexapeptide-8 Het product en de herstellende eigenschappen ervan zorgen ervoor dat het uiterlijk en de diepte van uw huid worden verbeterd. Om die roodheid tegen te gaan, is er ook een Kleine gebaren in je dagelijks leven en natuurlijke tips.

READ  Astronomen hebben het dichtstbijzijnde zwarte gat bij de aarde ontdekt

Essentiële en plantaardige oliën die de huid kalmeren

Sommige essentiële en plantaardige oliën zijn zeer verzachtend voor de huid en kunnen nuttig zijn Om roodheid in het gezicht te behandelen. Het is echter belangrijk om ze te verdunnen met plantaardige oliën om irritatie van uw toch al gevoelige huid te voorkomen.

Hier zijn enkele essentiële oliën die worden aanbevolen om roodheid in het gezicht te bestrijden:

 • Italiaanse etherische olie Helichrysum, bekend om zijn anti-roodheid en ontstekingsremmende eigenschappen;
 • Essentiële olie van Cistus, die de verwijding van haarvaten in de huid beperkt;
 • Luxe essentiële lavendelolie, bekend om zijn verzachtende eigenschappen
 • Plantaardige oliën zoals hennepolie, zoete amandelolie of zelfs callofylolie zijn vanwege hun verzachtende en verzachtende eigenschappen ook geschikt voor de behandeling van roodheid van de huid.

Te gebruiken: Meng een druppel etherische olie in een eetlepel plantaardige olie. Breng dit mengsel aan op de aangetaste plekken en masseer zachtjes gedurende een paar seconden.

Havermelk om de gevoelige huid te kalmeren

Hoewel havermout ideaal is voor de lichaamshuid, kan het ook op het gezicht worden gebruikt Huidverjongingsmiddel. Haver bestrijdt effectief moeilijk te behandelen huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en rosacea. Dankzij de hydraterende eigenschappen, Het helpt ontstekingen in uw huid te verminderen. Hoe te gebruiken: Meng 20 gram havermout met een beetje heet water en als je het mengsel hebt, doe het dan ongeveer 30 minuten op de te behandelen plekken. Spoel de behandeling vervolgens goed af en droog uw huid door deze voorzichtig af te vegen met een schone handdoek.

Bloemenwater tegen roodheid

Na het destilleren van de etherische olie van de bloem blijft er bloemenwater over, ook wel hydrolaat genoemd Actieve ingrediënten die oorspronkelijk in de bloem voorkomen. Om roodheid te verminderen of te elimineren, zijn bloemenwaters natuurlijke en zeer effectieve alternatieven voor traditionele chemische producten die uw gevoelige huid irriteren.

READ  3 signalen die erop wijzen dat een persoon niet in goede gezondheid verkeert

Damast rozenwater en Italiaans helichrysumbloemenwater Het heeft bijvoorbeeld verzachtende eigenschappen en is bijzonder geschikt voor de verzorging van de gevoelige huid die gevoelig is voor roodheid.

Om het als masker te gebruiken, week je een stuk katoen in een kom met je favoriete oranjebloesemwater. Plaats vervolgens de natte doek op het te behandelen gebied. Giet als dagelijkse routine 's ochtends en 's avonds een beetje rozenwater in de palm van uw eerder gereinigde hand. Breng het rechtstreeks op uw gezicht aan. Het teveel kun je met een wattenstaafje absorberen door erop te tikken.