Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zomervakantietrends van 17 tot 23 juli

Aan de overkant Cyril Bonymeteoroloog

Als u deze derde week van juli voor uw vakantie kiest, heeft u geluk, want de duidelijke verbetering zal zon en warmte over het hele land brengen.

De hoge druk die ons deze zomer verhinderde, keert terug naar de Britse eilanden en zal ons tot eind volgende week beschermen tegen een mogelijke stormachtige verslechtering vanuit het westen.

Steeds zonniger en droog weer

Dit weekend is de restvochtigheid van het noordoosten tot het Midden-Oosten met in de ochtend veel laaghangende bewolking en in de middag ontstaat er opklaring. De zon komt overal van ‘s morgens vroeg tot’ s avonds op als de temperaturen terugkeren naar de seizoensnormen. Let op de noordoostenwinden die de atmosfeer in het noordoostenkwadrant irriteren en de tramontanen die soms heel hard waaien, tot 70 km/u.

Begin volgende week is de zon stabiel en wordt de hitte in het zuiden vaker met meer dan 30 ° C terwijl in het noorden koude lucht op hoogte gebieden ten noorden van de Loire krijgt met een lichte daling van de waarden op Maandag en dinsdag.

Op woensdag en donderdag wordt echter een landelijke hittepiek verwacht met waarden vaak tussen de 25 en 30 graden Celsius in het noorden en 30 tot 35 graden Celsius in het zuiden.

Donderdag weer onweer vanuit het westen?

Vanaf donderdagavond lijkt het weer boven de Atlantische Oceaan slechter te worden naarmate er koelere zeelucht aankomt en onweersbuien losbarsten in het noordwestelijke kwadrant. Maar vooral vrijdag zal de echte stormachtige verslechtering zijn die zich vanuit het westen zal organiseren en geleidelijk het oosten van het land zal veroveren. Alleen het uiterste zuiden kan worden gered.

READ  Covid-19: update van epidemische indicatoren in Alpes-Maritimes

Meteorologisch advies

Als u in de bergen bent, profiteer dan van dit weekend en begin volgende week voor uw buitenactiviteiten en wandelen, aangezien het risico op onweer dan beperkt is. Kijk echter naar onze bijgewerkte weerberichten, want enkele geïsoleerde onweersbuien dit weekend kunnen de Corsicaanse bergen en de zuidelijke Alpen treffen. Houd er rekening mee dat dinsdag echter een onrustige dag zal zijn met onweersbuien die zich ontwikkelen in de zuidelijke hoogten. In het tweede deel van de week zien we vrijdag met een mogelijk meer ordelijke stormverslechtering. Aan onze kusten, denk eraan om jezelf goed te hydrateren, want het zal heet zijn, soms zelfs erg heet, en pas op voor het gevaar van verdrinking in het water door het grote temperatuurverschil tussen lucht en water.