Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Langetermijneffecten van het vaccin? “Er is niemand”, houdt de dokter vol

Terwijl de vaccinatie wordt hervat met drie miljoen afspraken sinds de toespraak van Emmanuel Macron, blijven sommigen bezorgd over de nadelige effecten op de lange termijn. In antwoord op een vraag uit Europa 1 antwoordde professor Olivier Apolard van het Universitair Ziekenhuis van Grenoble nadrukkelijk: “Er is niets.”

Sindsdien zijn er drie miljoen vaccinatieafspraken gepland De toespraak van Emmanuel MacronMaandag avond. Een steeds groter aantal. Terwijl sommigen het vaccin blijven afwijzen, zijn anderen aarzelend en bezorgd over de langetermijneffecten. “Er is geen”Olivier Apolard, hoogleraar infectieziekten aan het Universitair Ziekenhuis van Grenoble, dringt erop aan. Voor hem een ​​”mythe” zonder wetenschappelijke onderbouwing.

periode “al grotendeels voorbij”

“De Bijwerkingen van het vaccin Zeer zeldzaam”, benadrukt professor Ebollard. Bovendien zijn ze algemeen bekend en treden ze op binnen twee weken na een dosis, ten minste twee tot drie maanden na het vaccin, zoals met name het geval was bij een van de griepvaccins in 2009, hij zei.

Maar “zelfs deze buitengewone periode van twee tot drie maanden is al ruimschoots overschreden”, zegt Olivier Apolard in overvloed en roept de rijkdom van wetenschappelijke bagage op die we al honderd jaar hebben in de studie van vaccins. “Als het een immuunrespons veroorzaakt, geeft het geen nadelige effecten op de lange termijn”, benadrukt hij. “Bestaat niet !”

54,5% van de bevolking kreeg minstens één injectie

Sinds de start van de vaccinatiecampagne in Frankrijk hebben 367.38501 mensen minstens één injectie gekregen (54,5% van de totale bevolking) en zijn 2.920.246 mensen volledig gevaccineerd, of 43,3% van de totale bevolking.

READ  Getroffen mensen kunnen jarenlang immuun zijn