Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zo zien de nieuwe emoji van Samsung eruit

Zo zien de nieuwe emoji van Samsung eruit

Hoewel de One UI 6-bèta voor sommigen beschikbaar is, kunnen we al een idee krijgen van de nieuwe emoji’s voor Samsung-smartphones. Platter, ze doen denken aan die van Microsoft.

Dubbele emoji voor Samsung One UI 4

Na een paar pauzes is Samsung eindelijk begonnen met het uitrollen van Android 14 beta voor sommige van zijn smartphones. Uiteraard gaat dit gepaard met een nieuwe versie van de interface van de Koreaanse fabrikant One UI 6.0. Deze update brengt meer maatwerk, een nieuw controlecentrum, meer intuïtieve camerabediening… plus een volledig herontwerp van emoji.

Het belang van emoji

Emoji’s hebben een speciale betekenis gekregen tijdens onze virtuele uitwisselingen. Ze maken het mogelijk om toon toe te voegen, een idee of zelfs een expliciete boodschap over te brengen. Daarom worden ze zorgvuldig onderzocht en kunnen ze soms meewegen bij het kiezen van een apparaat. Want ja, we hebben niet allemaal dezelfde emoji.

Sommige merken bieden hun eigen interpretatie van emoji. Als ze vrijwel hetzelfde zijn, behalve een lichte tint, beïnvloedt deze verandering in uiterlijk soms ons begrip van emoji. Daarom lopen grote fabrikanten op eieren als het gaat om het opnieuw uitvinden van hun Unicode-tekens.

plattere emoji

Zoals opgemerkt SamMobielOne UI 6.0 brengt een nieuw emoji-ontwerp naar Samsung.

Als je het vergelijkt met de huidige emoji’s (uit One UI 5.1), zul je merken dat de nieuwe wat platter en minimalistischer zijn. De buitenste tint is vervaagd ten gunste van een eenvoudige stomende binnenste tint, de glans in de ogen is vervaagd en de binnenste glans is diffuus. Dit is niet anders dan de Windows 11-emoji.

READ  Oktober keynote voor de MacBook Pro M1X?

Door ‘dimensie’ te verliezen, verliezen Samsung-emoji’s hun individualiteit. Dit voorkomt echter specifiek verkeerde interpretaties door het ontwerp te vereenvoudigen. Zoals wat, soms is het een goede zaak om het simpel te houden.


Gebruikt u Google Nieuws (Nieuws in Frankrijk)? U kunt uw favoriete media volgen. Hij volgt Frandroid op Google Nieuws (En numeriek).