Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat is dit lichtgevende spoor dat vrijdagavond in de lucht van de Côte d’Azur en de Var wordt waargenomen?  Leg uit wat het is

Wat is dit lichtgevende spoor dat vrijdagavond in de lucht van de Côte d’Azur en de Var wordt waargenomen? Leg uit wat het is

Sinds een paar maanden was het ‘fenomeen’ bijna onderdeel geworden van het nachtelijke landschap. Maar het blijft nieuwsgierigheid genereren en discussies voeden op sociale netwerken, zoals in de lucht van de Rivièra en de Var, die op vrijdagavond wordt overspoeld door een “mysterieuze” rups van licht.

Deze lichtgevende lijn, langzaam bewegend in de lucht, komt eigenlijk overeen met een vloot satellieten van SpaceX, eigendom van het excentrieke hoofd van X en Tesla Elon Musk.

Starlink wat is het?

Starlink is een bestand Gigantisch satellietsysteem Het is ontwikkeld in 2015 met als doel een snelle internetverbinding te bieden aan de meest afgelegen gebieden op aarde.

De Starlink-constellatie bestaat uit duizenden telecommunicatiesatellieten die zich momenteel in een baan om de aarde bevinden. Onlangs, SpaceX is van plan er minstens 42.000 te verzenden Om de hele planeet te bestrijken…

Controversieel ontwerp: naast de chaos die ontstaat onder operators, kan de vermenigvuldiging van deze kunstmatige objecten in de lucht het werk van professionele astronomen bemoeilijken, wiens observaties van de lucht in feite vervuild zullen zijn door de weerkaatsing van het licht van deze satellieten. De kwestie van het aantal brokstukken of zelfs het risico van botsingen tussen ruimtevoorwerpen kwam ook aan de orde.

READ  PlayStation Plus: onthult het volledige programma met games voor oktober 2021