Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Perseïden: Hier leest u hoe u de regen van vallende sterren kunt observeren

Perseïden: Hier leest u hoe u de regen van vallende sterren kunt observeren

Zie mijn nieuws

De Perseïden-top vindt plaats in de nacht van 12 op 13 augustus 2023 (© H/W/Adobe Stock)

“Perzen”. Hoe poëtisch de naam ook is, dit jaarlijkse astronomische fenomeen regenbuien Vooral ’s nachts zal het merkbaar zijn 11, 12 en 13 augustus 2023. In feite verschijnen ze sinds eind juli in de lucht, maar nu is het spektakel het meest verbazingwekkend.

Perseïden piek zal optreden in Nachten van zaterdag 12 tot zondag 13 augustus“tussen 23.00 uur op 12 augustus en twee of drie uur ’s ochtends op 13 augustus”, specificeert Gil Dawidowicz, vice-president van Franse Astronomische Vereniging En de voorzitter van het Planetaire Comité, bel hem nieuws.fr.

In de zomer passeert de aarde een wolk van puin en veroorzaakt een zogenaamde zwerm, waardoor deze beroemde supernova’s verschijnen. dat is als De perfecte periode naar de lucht te kijken.

Hoe ontstaan ​​Perseïden?

De variaties, legt Gil Dawidowicz uit, “zijn de samenvloeiing van stof van kometen die lang geleden ver of ver van de aarde zijn gepasseerd en die een spoor van gas en stof hebben achtergelaten dat een ‘stier’ wordt genoemd”.

Dit stof beweegt met een snelheid van 58 km/s, wat energie produceert en dit lichteffect zal genereren.

Gil DavidovichVice-voorzitter van de Franse Astronomische Vereniging

Elk jaar in augustus komt de aarde deze hoepel tegen en puin achtergelaten door de komeet verschijnt als meteoren in onze lucht. Hij is de boosdoener 109P Snelle Tuttle Dat is de oorsprong van de sterrenregen die je zult opmerken.

READ  iPhone 14: alleen grote schermen, betere foto's

Snelle Tuttle legt 133 jaar draait om de zon. De laatste versie ervan dateert uit 1992 en zal terugkeren op 12 juli 2126. Het nummer dat hij achterlaat “gaat verder met min of meer materiaal.”

Waarom gebeuren Perseïden altijd in augustus?

Als dit fenomeen zich in augustus voordeed, is het gewoon dat de komeet net als alle planeten rond de zon draait. “Het is daarom vrij stabiel, wat betekent dat het elk jaar de Perseïden op hetzelfde moment laat vallen”, legt Gil Dawidovic uit. Terwijl de planeten een cirkel vormen, hebben kometen een enigszins elliptische baan.

Hoe goed merken we het op?

De voorstelling gaat bijna beginnen Rond 22.30 – 23.00 uur, zodra het donker wordt. En om ervan te genieten heb je geen verrekijker nodig, de parkieten zijn met het blote oog te zien.

Video’s: Momenteel bij Actu

afhankelijk van de jaren, 70 tot 110 vallende sterren Spreken op prime time, onthoud Stillvisie.

De gouden regel verandert niet. Om een ​​goed zicht te hebben, “heb je een heldere horizon nodig”, maar bovenal “om uit de buurt van lichtvervuiling te blijven”, herinnert Gil Dawidowicz zich. Dus natuurlijk zijn de zee, de bergen of het platteland de perfecte plekken.

Een regen van vallende sterren zal over de hemel trekken, maar we kunnen meer naar het noordoosten kijken.

Gil DavidovichVice-voorzitter van de Franse Astronomische Vereniging

De maan staat aan onze kant

En dit jaar hebben we dubbel geluk, want de maan staat aan onze kant! En de vice-president van de Astronomical Society in Frankrijk bevestigt dat “de halve maan erg dun zal zijn en daarom de lucht niet veel zal verlichten.”

Dit is een kans om foto’s te maken met je smartphone en wensen te doen!

Gil DavidovichVice-voorzitter van de Franse Astronomische Vereniging

Perseïden zullen de volgende nachten nog steeds zichtbaar zijn, Tot 24 augustusIn steeds minder aantallen.

READ  Deze Black Friday verslaat Amazon Philips Hue (-45%)

Volg al het nieuws van je favoriete steden en media door je te abonneren op Mon Actu.