Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zijn vergeten abonnementen een aanslag op uw budget?  Krijg direct koopkracht door het te annuleren

Zijn vergeten abonnementen een aanslag op uw budget? Krijg direct koopkracht door het te annuleren

Steeds meer Fransen abonneren zich via abonnementen op verschillende diensten. En als deze laatste veel voordelen bieden op het gebied van flexibiliteit en toegang tot verschillende diensten, kan het ook een valstrik zijn voor het budget van verspreide consumenten en een aanzienlijke impact hebben op hun koopkracht.

Dure desinteresse

Een recent rapport benadrukt een verontrustend fenomeen: de ‘onoplettendheidseconomie’. Deze uitdrukking verwijst naar het feit dat velen van ons maand na maand blijven betalen voor abonnementen op diensten die we niet langer gebruiken of die we simpelweg zijn vergeten.

Het dagblad Les Echos meldde dat volgens dit onderzoek het omzetverlies voor sommige abonnementsdiensten zou variëren van “14% tot meer dan 200%”.

Games, muziek, films, series, applicaties… Het digitale tijdperk heeft een enorme toename van het aantal abonnementen gekend. Uit een onderzoek uit 2022 bleek dat 82% van de Fransen minstens één lopend abonnement heeft, en 70% tussen 2 en 5. Verwaarlozing kan dus kostbaar zijn.

🔎Ben jij je geld en kost je krediet je veel? Verlaag uw maandelijkse betalingen door al uw leningen te consolideren. 👇

Voer een leningconsolidatiesimulatie uit

Hoe reageren op deze vergeten abonnementen?

Amerikaanse experts hebben een oplossing voorgesteld: van bedrijven eisen dat ze hun gebruikers elke zes maanden vragen om hun wens om zich te blijven abonneren, bevestigen of wanneer ze merken dat ze langdurig inactief zijn. Als een dergelijke maatregel wordt geïmplementeerd, kan dit veel kostbare toezichtprocessen helpen voorkomen.

En in Frankrijk is al een initiatief gelanceerd om consumenten te helpen controle te krijgen over hun abonnementen. Sinds 1 juliBedrijven moeten een afmeldknop aanbieden, waarmee u zich met maximaal drie klikken kunt afmelden. Een stap in de goede richting.

READ  Een nieuwe oproep tot loonstaking in Decathlon

Een oplossing om onnodig betalen te voorkomen is om regelmatig uw rekeningafschrift te controleren.

Deze procedure kan snel “verborgen abonnementen” identificeren, wat helaas gebruikelijk is. Het gaat om het verkrijgen, vaak heimelijk, van de toestemming van de klant om zich te abonneren op een dienst, bijvoorbeeld tijdens een online aankoop.

Papernest: een oplossing om uw budget te verlichten

Gelukkig bestaan ​​er diensten om consumenten te helpen hun terugkerende uitgaven te verbeteren. Het is voor de com.papernest, wiens missie sinds 2015 het verminderen van het dagbudget van individuen is. hun belofte? Hiermee kunt u tot € 480,- per jaar besparen. Zij vinden voor u niet alleen de beste aanbiedingen voor elektriciteits-, gas-, internet- en mobiele contracten, maar regelen ook alle administratieve formaliteiten. Met Papernest kunt u binnen enkele minuten geld besparen. »

maar dat is niet alles. Als u verhuist, zorgt de dienst voor een vlotte, papierloze overgang van al uw contracten van de ene woning naar de andere. “Er is geen druk en het is 100% gratis.”

Kortom, in een wereld waar abonnementen alomtegenwoordig zijn, is waakzaamheid geboden. Met diensten als Papernest en overheidsmaatregelen is het echter gemakkelijker dan ooit om uw financiën onder controle te houden en de gevaren van de ‘verwaarlozingseconomie’ te vermijden.

Tags: abonnementen, verwaarloosde economie, papernest, budget, sparen, persoonlijke financiën, digitale diensten.

Als je een Slip-burger bent, help ons dan groeien!
Een simpele like of deel kan wonderen doen om dit artikel gezien te krijgen. Jij bent onze drijvende kracht, bedankt voor je steun!