Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

1 september is “de grote bladzijde die omslaat”

1 september is “de grote bladzijde die omslaat”

Vandaag zal hun verdwijning meer dan één nacht duren: de drie particuliere exploitanten Dott, Lime en Tier Mobility staan ​​dagenlang op de brug om hen tegen het einde van de maand, wanneer Parijs de eerste hoofdstad van Europa wordt, uit het straatbeeld te verwijderen. Om deze tweewielige zelfbedieningsvoertuigen volledig te verbieden. ‘Nee’ had begin april bijna 90% van de ongekende ‘stemmen’ gekregen om de dienst voort te zetten, maar slechts 7,46% van degenen die op de kieslijsten stonden ingeschreven, ging verder.

veiligheidsnet

De socialistische burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, voerde zelf campagne voor de ‘tegen’-stemming en benadrukte dat het evacueren van deze scooters de ‘overlast’ zou verminderen. De influencer Americanfille, wiens video’s overvloedig aanwezig zijn over haar Parijse leven en advies voor bezoekers, zegt dat ze is bestookt met gefrustreerde berichten. Dagtochten, bezoekjes… De scooters vormden ook een “vangnet” voor de terugkeer na een avond na sluitingstijd van de metro, rond 1 uur ’s nachts, legt Amanda Rollins uit. Volgens exploitanten zullen in 2022 ongeveer 400.000 mensen een motorfiets kiezen voor woon-werkverkeer.

Bij Tier “wordt er een grote bladzijde omgeslagen”, merkt Clément Bette, operationeel directeur in Frankrijk, op. Ongeveer 3.000 van de 5.000 machines moeten nog worden ingezameld, tegen een tarief van 500 per nacht. Concreet zeggen we in Parijs ‘elke avond een gebied af’ waar de scooters de volgende nacht door medewerkers en hun busjes worden opgehaald en waar gebruikers ze daarna niet meer kunnen achterlaten. Zo wordt de ruimte bij aanvraag rood gekleurd, totdat vanaf dit weekend tot het laatste moment alleen nog een centrale ruimte open blijft.

READ  Als uw inkomen in 2022 minder stijgt dan de inflatie, betaalt u minder belasting

Frankrijk Persbureau

Transfers naar andere steden

De tweewielers worden vervolgens naar het centrale depot gestuurd, gerepareerd en vervolgens naar andere steden vervoerd: een derde blijft in Ile-de-France, in de 80 gemeenten rond Marne-la-Vallée of Saint-Germain-en-Laye . De rest gaat vooral naar Duitsland. Parijs is “een uniek geval”, zegt Clement Pitt. Dott is medio juli begonnen met het verwijderen van scooters en heeft de verhuur al uitgeschakeld in zijn app. Ze worden naar België of Tel Aviv (Israël) gestuurd.

Zonder de scooters “zou het vreemd aanvoelen”, zegt Xavier Meirelles, directeur public affairs, bij Lyme, Parijs. Lime sluit de regio’s niet af, maar de terugtrekking zal geleidelijk de machines verdrijven, die ook worden gerepareerd voordat ze de hoofdstad verlaten naar Lille, Londen, Kopenhagen en Duitse steden. Tientallen Californische motorfietsen wachten in handen van monteurs op hun doorgang in een hal op het industriegebied van Charenton-le-Pont aan de poorten van Parijs.

“Alternatief” voor de fiets

Alle lagen van de vloot zijn déjà ramassés en «we avons tourné the page trottinettes» voor heel l’Île-de-France, let op le representant de Lime, die ervan verzekerd is dat de «perte economische» liee au marché parisien pourra être absorbee, zonder licenties ” dit jaar “. Exploitanten vertrouwen erop dat hun klanten op de fietsen kunnen stappen die al door hen ter beschikking zijn gesteld.

Tier “is van plan om zijn vloot nu met 5.000 fietsen uit te breiden, als de vraag het toelaat”, legt Clement Bette uit, en Lime biedt al 10.000 fietsen aan. Van de ongeveer vijftig werknemers die Dott voor zijn scooters in dienst heeft, zouden er ongeveer een dozijn moeten worden overgedragen aan het fietsverhuurbedrijf. Het Job Protection Scheme (PSE) wordt momenteel gevalideerd.

READ  De stad Lyon wil de creatie van "dark shops" beperken.