Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een ‘echte race tegen de klok’: 10 miljoen gegevens gestolen van Pôle emploi doorverkocht voor € 835

Een ‘echte race tegen de klok’: 10 miljoen gegevens gestolen van Pôle emploi doorverkocht voor € 835

Experts op het gebied van rapportage van gegevensdiefstal meldden op vrijdag 25 augustus 2023 dat er aanwijzingen zijn dat de gestolen informatie van 10 miljoen potentiële gebruikers van Pôle Emploi al is doorverkocht.

Het is te laat om deze gegevens te beschermen. Op 25 augustus waarschuwden experts op het gebied van elektronische gegevensdiefstal dat informatie die was gestolen van Pôle Emploi-gebruikers op 8 augustus zou kunnen worden doorverkocht.

Hoewel tot wel 10 miljoen abonnees getroffen kunnen worden door de cyberaanval, kunnen de gestolen gegevens feitelijk voor een bescheiden som geld worden doorverkocht. 900 dollar, rapporten BFM-TV.

“meer dan zeker”

Volgens Damien Bancall van Zataz zijn de gegevens van sommige gebruikers al doorverkocht door een bekende hacker op Zataz. Donkernet (een verborgen deel van internet, minder goedaardig en moeilijk toegankelijk).

Voor deze deskundige: “Het is bevestigd dat gegevens van Pôle emploi te koop zijn op het dark web. Een bekende hacker, die gespecialiseerd is in het verkopen van databases die hij hackt of koopt, is in augustus te koop van de database van Pôle emploi uit 2022, van 10,2 miljoen gebruikers, die hij verkoopt voor $ 900.

Pas op voor phishing

Een andere specialist op Twitter wijst op deze wederverkoop, voor een bedrag gelijk aan 835 euro: “De gegevens van 10 miljoen begunstigden zijn te koop voor € 835. Het zal niet lang duren voordat de Pôle emploi-gegevens te koop zijn!”

[??[FRANCE]CyberAlert -?? PoleEmploi, gegevens van 10 miljoen begunstigden te koop voor € 835]

En het duurde niet lang voordat ik de gegevens ervan zag #polemploi Te koop!

$ 900! $ 900 is behoorlijk belachelijk gezien de cruciale gegevens die te koop zijn. We vinden… pic.twitter.com/Zap5CGjVh4

— Saxofoon (@_SaxX_) 25 augustus 2023

Hij betreurt het feit dat “er Meer gehackte gegevens Aangekondigd door Pôle emploi! Er is nu een echte race tegen de klok aangekondigd.” Hij raadt aan: “We moeten de komende dagen en weken zeer waakzaam zijn, vooral met de start van het schooljaar!”

Het grootste risico is het risico van ‘phishing’ of phishing-fraude. Om te voorkomen dat u wordt opgelicht, is het noodzakelijk, ongeacht het verzoek, om het verzenden van uw online bankrekeninggegevens te weigeren.

READ  Meer dan 1.000 Bitcoin-mijnwerkers vernietigd door stoomcontroller