Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Airconditioners installeren zonder toestemming van uw gebouw: kan dit?

Airconditioners installeren zonder toestemming van uw gebouw: kan dit?

Woont u in een appartement en wilt u graag een airconditioner installeren om uw comfort tijdens warm weer te verbeteren? Het is noodzakelijk om de regels te kennen die van toepassing zijn op dit type installatie en vooral of u dit kunt doen zonder de voorafgaande toestemming van uw mede-eigendom. In dit artikel raden wij u aan de verschillende aspecten door te nemen waarmee u rekening moet houden voordat u uw airconditioner installeert.

Een offerte aanvragen

Stappen voordat u de airconditioner in het appartement installeert

Allereerst is het belangrijk om te weten welke stappen moeten worden genomen om een ​​airconditioner in een woonappartement te installeren. Hier zijn enkele belangrijke punten die u moet behandelen:

 • Controleer het mede-eigendomsreglement : Dit document definieert de regels voor het wonen en gebruiken van de gemeenschappelijke en privégedeelten van het gebouw. Sommige flatgebouwen kunnen de installatie van apparatuur zoals airconditioners verbieden of er streng toezicht op houden. Raadpleeg dus deze verordening en controleer of er specifieke bepalingen met betrekking tot dit onderwerp zijn.
 • Aanvraag vergunning bij het mede-eigendomssyndicaat Zelfs als de regelgeving dit niet verbiedt, wordt aanbevolen een schriftelijke aanvraag in te dienen voor een syndicaatslicentie voor mede-eigendom. Als het syndicaat akkoord gaat, kunt u doorgaan met de installatie onder de voorwaarden opgelegd door de mede-eigendom.
 • Algemene vergadering van mede-eigenaren Als de curator of het reglement voorafgaande toestemming vereist, moet u uw aanvraag voor airconditioninginstallatie indienen bij de algemene vergadering van de mede-eigenaren. Zij beslissen dan of en onder welke voorwaarden u deze installatie mag uitvoeren.

Een offerte aanvragen

Normen waarmee rekening moet worden gehouden bij het installeren van airconditioners in wooneenheden

Als u een licentie hebt verkregen om een ​​airconditioner in uw woonappartement te installeren, moet u bij het selecteren en installeren van uw apparatuur rekening houden met bepaalde criteria:

READ  Beurs: Tien aandelen te verkopen na CAC 40. registraties registration

 • AC-type Het installeren van vaste airconditioners in wooneenheden is vaak lastiger omdat het zeer arbeidsintensief is. Draagbare of omkeerbare airconditioners kunnen een eenvoudiger te implementeren oplossing zijn.
 • De locatie van de airconditioner Er zal een locatie moeten worden gekozen die zowel de reglementering van de mede-eigendom respecteert als de technische beperkingen verbonden aan het gebouw en die geen overlast veroorzaakt voor de andere mede-eigenaars (geluid, trillingen, zicht).
 • Naleving van normen : Uw installatie moet voldoen aan de toepasselijke normen, vooral die met betrekking tot elektrische veiligheid en afdichting.
 • mogelijke zaken : Als uw installatie werkzaamheden in de gemeenschappelijke ruimtes vereist (bijvoorbeeld om een ​​airconditioningunit voor buiten te repareren), moet u toestemming voor mede-eigendom verkrijgen en de voorwaarden respecteren die daarin worden opgelegd.

Een offerte aanvragen

Airconditioners installeren zonder toestemming van gedeeld eigendom: de risico’s die daarmee gepaard gaan

U vraagt ​​zich misschien af ​​of het mogelijk is om een ​​airconditioner te installeren zonder voorafgaande toestemming van het appartement. Hoewel het verleidelijk kan zijn, wordt u dit ten zeerste afgeraden, omdat u zich dan blootstelt aan ernstige gevolgen:

 1. Bel om te bestellen en demontage aan te vragen : Als u een airconditioner installeert zonder toestemming van de mede-eigendom, kan de mede-eigendom u een officiële kennisgevingsbrief sturen met het verzoek om de apparatuur te verwijderen en het pand te herstellen.
 2. vervolging Als u de officiële kennisgeving niet naleeft, kan het gedeelde eigendom juridische stappen ondernemen om u te dwingen de airconditioner te demonteren en een schadevergoeding te betalen voor abnormale verstoringen in de buurt of voor het niet naleven van de regels voor gedeeld eigendom.
 3. Financiële boetes Naast de juridische kosten kan het zijn dat u een boete moet betalen als u zonder vergunning werkzaamheden uitvoert in de gemeenschappelijke delen van het gebouw.
READ  Sardinië, Balearen... Volotea onthult vier nieuwe bestemmingen vanaf Brest Airport

Een offerte aanvragen

Kortom: vraag altijd om goedkeuring van gedeeld eigendom voordat u een airconditioner installeert

Het is dus nodig dat Zorg altijd voor goedkeuring van gedeeld eigendom voordat u een airconditioner installeert in uw appartement. Deze aanpak zal niet alleen conflicten en juridische risico’s vermijden, maar ook de naleving van de regels van het gemeenschapsleven garanderen en het welzijn van alle bewoners van het gebouw waarborgen.

Alternatieven bij weigering van mede-eigendom

Als de accommodatie, ondanks uw inspanningen, weigert u toestemming te geven om een ​​airconditioner te installeren, verlies dan de hoop niet! Er zijn andere oplossingen om je af te koelen tijdens periodes van hoge hitte:

 • ventilatoren : Hoewel het de omgevingstemperatuur niet kan verlagen, creëert het een luchtstroom die voor een aangenaam fris gevoel zorgt.
 • luchtverfrisser Het werkt volgens het principe van verdamping van water, omdat het de omringende lucht enigszins afkoelt en de luchtvochtigheid daarin verhoogt.
 • Jaloezieën en rolluiken Door op de warmste momenten van de dag uw rolluiken en zonwering te sluiten, voorkomt u dat er warmte uw appartement binnendringt.
 • thermische isolatie Door uw huis effectief te isoleren, kunt u de impact van veranderingen in de buitentemperatuur op uw binnencomfort beperken.

Een offerte aanvragen

Door deze alternatieven in overweging te nemen, kunt u nog steeds van enige thermische verlichting genieten zonder dat u een airconditioner in uw appartement hoeft te installeren.

Als je een Slip-burger bent, help ons dan groeien!
Een simpele like of deel kan wonderen doen om dit artikel gezien te krijgen. Jij bent onze drijvende kracht, bedankt voor je steun!