Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zijn gezicht was “uit elkaar gescheurd”: de airbag in zijn Citroën ontplofte en een deel van zijn gezicht was verbrijzeld

Zijn gezicht was “uit elkaar gescheurd”: de airbag in zijn Citroën ontplofte en een deel van zijn gezicht was verbrijzeld

Een deel van het gezicht van de bestuurder werd verbrijzeld nadat de airbag van haar Citroen ontplofte. De automobilist getuigde in de show Sept à Huit op TF1, op 16 juni 2024.

Ze werd op 24 oktober 2021 aangereden door een auto met een ‘stopbord’. “Mijn auto werd weggeslingerd. Ik hoorde een luide explosie. Ik voelde mijn gezicht hevig branden en ik schreeuwde: ‘Oh!’ Mijn mond, mijn mond!“Raisa, een Citroen-coureur, zegt in de show Sept à Huit wordt uitgezonden op TF1 Zondag 16 juni 2024.

Zijn dochter, zittend op de achterbank, beschrijft het gezicht “scheur het stuk” Van haar moeder alsof ze het heeft gekregen “Geweerschot in het gezicht”.

Vijf reconstructies

Een deel van het gezicht van de bestuurder werd verbrijzeld nadat haar airbag ontplofte. Ze onderging een spoedoperatie en onderging vervolgens ongeveer vijf gezichtsreconstructieoperaties met behulp van prothesen, bot- en huidtransplantaties.

Ze draagt ​​een masker

Tegenwoordig draagt ​​ze een masker en durft ze haar gezicht niet meer te laten zien aan het publiek. Zij zal hem van zeven tot acht een paar seconden voor de camera laten verschijnen, om namens alle slachtoffers een waarschuwingskreet te laten horen.

Grote terugroepactie van Citroën

Medio mei 2024 waarschuwde autogigant Citroën eigenaren van de C3- en DS3-modellen in een brief aan zijn klanten voor een probleem met defecte airbags. De Franse autofabrikant nodigde hen daartoe uit “Stop onmiddellijk met het besturen van hun voertuig.”

Deze enorme terugroepactie heeft alleen betrekking op C3- en DS3-auto’s die tussen 2009 en 2019 zijn verkocht. In totaal werden 605.777 verkochte voertuigen in Zuid-Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika getroffen.

READ  De nieuwe verplichting van France Travel (Employment Center) kan u teleurstellen, vooral als u werkloos bent!

In Frankrijk werden 181.734 C3-auto’s en 65.149 DS3-auto’s getroffen door dit probleem. Het zuiden van het land zal vooral getroffen worden door de hitte die leidt tot de ontbinding van het gas “Veroudering door de jaren heen.”

Als uw voertuig betrokken is bij de terugroepactie, “U dient zo snel mogelijk contact op te nemen met uw erkende reparatiecentrum. Deze interventies worden gratis uitgevoerd.”verwijst erop naar Citroën plaatswaarin de te volgen procedure wordt gespecificeerd.

Boze chauffeurs

Anderhalve maand na het begin van de terugroepactie beweert Stellantis de airbags van 35.000 auto’s te hebben vervangen, oftewel minder dan 15% van de teruggeroepen auto’s, aldus TF1. Duizenden boze automobilisten, wier auto kapot was, verzamelden zich in groepen op Facebook. Deze automobilisten zijn van plan collectieve actie te ondernemen om schadevergoeding te eisen.