Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ziad Taqi al-Din trok zich terug: zakenman Pierre Renault werd onder politiehechtenis geplaatst

Ziad Taqi al-Din trok zich terug: zakenman Pierre Renault werd onder politiehechtenis geplaatst

Herstel in het geval van “omkoping en criminele associatie met de bedoeling om fraude te plegen” in verband met een interview uitgevoerd door bemiddelaar Ziad Taqieddine voor Paris Match in november 2020. Volgens onze informatie is zakenman Pierre Renault, 65, veroordeeld en onder gerechtelijke toezicht in dit nieuwe deel van de zaak Verdenking van Libische financiering van de campagne van Nicolas Sarkozy In 2007 werd het geopend door de National Financial Prosecutor’s Office (PNF) en werd hij gearresteerd. Informatie bevestigd door PNF. Deze vermeende fraudeur, die al meermaals is veroordeeld, wordt deze keer verdacht van afpersing naar aanleiding van een van de communicaties die worden genoemd in het (valse) intrekkingsdossier van Taqiuddin.

Het klinkende interview met Ziad Taqi al-Din, waarvan een kort fragment ook op BFMTV werd uitgezonden, werd gegeven aan een journalist van Paris Match, die met een fotograaf van Bestimage naar Libanon was afgereisd, vergezeld van zijn baas, Michel Marchand, de Koningin. Van de mensen, dicht bij de echtgenoten Sarkozy en Macron, die in het dossier werden aangeklaagd. Tijdens dit interview trok de zwavelbemiddelaar zijn beschuldigingen in tegen het voormalige staatshoofd, Nicolas Sarkozy, die hem eerder had beschuldigd te profiteren van Libische financiering voor de campagne voor de presidentsverkiezingen van 2007. Twee maanden later ondervroegen de toegewezen rechters hem in Beiroet. Wat de Libische zaak betreft, verklaarde Taqi al-Din, die bekend staat om zijn veelzijdigheid, dat hij “de woorden van het interview niet bevestigde”.

verdachte geldbeweging

De rechters vermoeden dat deze tijdelijke retraite op frauduleuze wijze is gekocht of op zijn minst op afstand is bestuurd, onthulden Liberation en Mediapart bij de Upstream. Verdachte geldstromen werden opgemerkt, wat de mogelijkheid van onderhandelingen aan de zijlijn van het interview opriep. Uit het onderzoek bleek dat een zekere persoon genaamd Noel Dubos, die op het moment van het interview al veroordeeld was voor fraude en reizen naar Beiroet, via Western Union-transfers naar Libanon 8.000 euro naar Ziad stuurde. Het geld had kunnen worden verstrekt door Pierre Renaud, die Dubos volgens de krant Liberation de mogelijkheid had gegeven om tegen zeer gunstige voorwaarden een zeer belangrijke banklening te verkrijgen. Om toegang te krijgen tot deze vermeende lening, had Pierre Renaud Noel Dubus volgens het dagblad 320 duizend euro betaald via overschrijvingen op de bedrijfsrekening van een van Dubus’ vrienden. Het bedrag dat Pierre Renaud aan Dubus betaalde, zou nog aanzienlijker kunnen zijn. Rechters betwijfelen of deze bedragen gedeeltelijk onbedoeld waren Taqi al-Din . terugtrekken.

READ  Aanvallen op Israël: Benjamin Netanyahu zei: “Elk lid van Hamas is een dode man.”

Eén ding is zeker: Pierre Raynaud lijkt te denken dat hij daarbij onrecht is aangedaan. Ook volgens onze informatie zou de zakenman in de zomer een gezant naar Noel Dubos sturen om het door hem verschuldigde geld op te eisen. zonder resultaat. Toen ging dezelfde grote arm naar een familielid van Noel Dubos om haar te bedreigen en verantwoordelijkheid te eisen. Deze beroemde gesprekspartner had toen een cheque getekend voor een groot bedrag die vervolgens werd geïnd door Pierre Renaud. Maar de rekening bestond niet, zo leek het, want de gezant zou voor de tweede keer naar Ann T terugkeren om haar een bijna gelijkwaardig bedrag af te persen. Maar deze keer zou de beller weigeren iets te geven en zou hij mishandeld zijn.

Na het indienen van een klacht wegens afpersing, zou de Filippijnse nationale politie een onderzoek openen dat ertoe leidde dat Pierre Renaud in politiehechtenis werd geplaatst. Belde mij, Maurice Lanturne, zijn advocaat, reageerde vrijdagavond niet op onze verzoeken. Anne T. werd aangehaald in het intrekkingsdossier van Taqi al-Din voor het organiseren van een eerste interview met de Waseet al-Kubraiti, gepubliceerd op 27 juni 2020 in de Journal du Dimanche. Een interview gegeven door de hoofdredacteur van de krant, Hervé Gattigno, waarin Ziyad Taqi al-Din zich niet terugtrok.