Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De eerste fase van ontkoppeling begint op 8 oktober

De avondklok moet worden opgeheven tot 22.00 uur, reisbeperkingen moeten worden opgeheven en instellingen die onderworpen zijn aan de gezondheidskaart moeten normaal open kunnen gaan.

Artikel door

gepubliceerd

Update

leestijd : 1 minuut.

De COVID-19-epidemie is aan het afnemen in Guadeloupe. Dus de eerste fase van de ontmanteling begint op het eiland op 8 oktober, gezien een ‘Pandemische indicatoren zijn bijna zes opeenvolgende weken gedaald’Dat maakte de conservatieve Alexander Rochat vrijdag 1 oktober bekend.

Het eiland is sinds begin augustus opgesloten. “Als er nog enkele maatregelen moeten worden bepaald, kan ik nu al zeggen dat de avondklok moet worden opgeheven tot 22.00 uur. [contre 20 heures actuellement]Reislimieten worden verhoogd [10 km maximum actuellement] En instellingen die open zijn voor het publiek, onder voorbehoud van de gezondheidskaart, gaan normaal open “, Dat zei de gouverneur tijdens een persconferentie.

Na 8 oktober wordt, net als in Frankrijk, een overgangsfase ingevoerd via een “meet Systeem”. “De gezondheidskaart wordt pas toegepast na de eerste 30 cliënten gedurende de eerste twee weken” De gouverneur zei, die komt na de administratieve heropening van instellingen die open zijn voor het publiek. Aan het einde van deze twee weken moet een gezondheidsvergunning worden aangevraagd Van de eerste klantuitgelegd. De controles voor werknemers die in contact komen met het publiek, zullen eind oktober van start gaan.