Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom neemt de druk in Peking toe?

onderhoud – Peking stuurde zaterdag 39 militaire vliegtuigen om over de luchtverdedigingszone van Taiwan te vliegen, waardoor Taipei op zijn beurt moest opstijgen. Geleerde Antoine Bondaz werpt licht op Xi Jinping’s uitputtingsstrategie.

De spanningen tussen Peking en Taipei in de Straat van Formosa liepen vrijdag na een toch al moeilijke dag verder op. Zaterdag, De Chinese luchtmacht stuurde 39 vliegtuigen naar de Taiwan Air Defense Identification Zone (ADIZ), een recordaantal, dwingt de eilandnatie om zijn eigen vliegtuigen op te zetten om hen te bevelen te vertrekken. Onder de Chinese vliegtuigen: een H-6 atoombommenwerper. Vrijdag werden er 38 invallen geregistreerd, waarmee het record van 28 invallen op één dag in juni vorig jaar werd verbroken. Sinds Xi Jinping in 2012 aan de macht kwam, zijn deze invallen blijven toenemen, maar de omvang van de operatie van vrijdag zette Taiwan ertoe aan krachtig te protesteren: “China is vijandig geweest en heeft de regionale vrede ondermijnd, terwijl het betrokken was bij vele intimidatiedadenPremier Su Tseng-chang zei. Waarom laat Peking zulke spieren zien? Wat zijn de doelstellingen?

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 81% om te ontdekken.

Vrijheid kent geen grenzen, net als je nieuwsgierigheid.

Lees je artikel verder voor € 1 in de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  De gouverneur van New York riep op tot zijn ontslag nadat beschuldigingen van seksuele intimidatie waren bevestigd