Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat weten we over Kilauea, een van de meest actieve vulkanen ter wereld die op Hawaï is uitgebarsten? Avondeditie West-Frankrijk

vrijdag 1Hij is oktober 2021

Verenigde staat

Geschreven door Nicholas Hasson-Foreh

À Hawaï, archipel américain situé dans l’océan Pacifique, le Kilauea est entré en éruption mercredi 29 september 2021. Voici tout ce qu’il faut savoir sur ce volcan, considéré comme l’un des quide plus een actieve toeristische bestemming.

(Kaart: West-Frankrijk)

Oranjegele lavastromen strekken zich uit over het grootste deel van het oppervlak van de enorme vulkanische krater, waaruit rookpluimen opstijgen. De scène speelt zich af op het eiland Hawaï, het grootste van de archipel Amerikaans Met dezelfde naam donderdag 30 september 2021.

De dag ervoor barstte de Kilauea-vulkaan uit, zegt hijInstituut voor Geologische Studies van de Verenigde Staten (USGS).

Op dit moment bedreigt dit fenomeen de bewoonde gebieden niet en de ontsluitingen van lava gaan niet verder dan de grenzen van de centrale Kilauea-krater, Volgens de Amerikaanse autoriteiten.

Hier is alles wat je moet weten over deze vulkaan.

Een van de meest actieve vulkanen ter wereld

Lava stroomt uit de vulkaan in mei 2018 (Foto: Terray Sylvester/Reuters)

Kilauea, dat in het zuidoosten van het eiland Hawaï tot 1.250 meter boven zeeniveau stijgt, is volgens deUSGS.

Het is sinds 1952 34 keer uitgebarsten, maar het is echt uitgebarsten “semi-permanente” Tussen 1983 en 2018, volgens het woord van de Stichting.

kalender, “Fonteinen en lavastromen” die in deze decennia de berg ontvluchtten ‘Het landschap grondig veranderen’ uit het gebied, Volgens de instelling.

2018 is precies het jaar van de opmerkelijke vulkaanuitbarsting. Tussen mei en augustus van dat jaar, Indrukwekkende lavastromen uit de vulkaan Meer dan 700 huizen en woonwijken werden verwoest in de stad Buna, Volgens de National Park Service van de Verenigde Staten (NPS).

READ  Ziad Taqi al-Din trok zich terug: zakenman Pierre Renault werd onder politiehechtenis geplaatst

Het was ook lava Gevaarlijk in de buurt van een aardwarmtecentrale.

Een berg in het hart van een nationaal park

Een zicht op de Kilauea-krater, woensdag 29 september. (Foto: USGS/via Reuters)

Kilauea ligt in het hart van Hawaii Volcanoes National Park. De encyclopedie zegt dat het een van de actieve vulkanen is in dit beschermde gebied, samen met Mauna Loa Britannica .

Het park is inbegrepen in UNESCO Werelderfgoedlijst : Deze site vormt “Een uniek voorbeeld van eilandvorming door aanhoudende vulkanische processen”Volgens de instelling.

Vóór de Covid-19-crisis trokken plaatsen volgens cijfers van het Amerikaanse tijdschrift ongeveer twee miljoen bezoekers per jaar National Geographic .

Actieve vulkaan maar toeristisch?

Het park is toeristisch, net als Kilauea. Hij en Mona Loa Twee van de meest actieve en toegankelijke vulkanen ter wereld, verwijst ook naar UNESCO.

Door de jaren heen veel bezoekers en volgers vulkanisch toerisme Of nieuwsgierig, hij ging erheen om getuige te zijn van dit natuurverschijnsel.

Volgende dag om te beginnen Uitbraak van december 2020Opnieuw noteerde het nationale park een sterke stijging van het aantal bezoekers.

Hoe zit het met de uitslag deze week? De Hawaii Daily meldt dat dit fenomeen naar verwachting weer veel mensen zal aantrekken Honolulu Star Adverteerder .

Volgens de informatie van de Amerikaanse krant heeft het Hawaii Volcanoes National Park zijn aantal uitgebreid ter voorbereiding op het weekend en wordt verwacht dat de komst van “duizenden” bezoekers dit weekend.