Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zes sterren op zoek naar clichés om te bekritiseren

Zes sterren op zoek naar clichés om te bekritiseren

  • Op woensdag 23 augustus om 21.10 uur zendt M6 de eerste aflevering uit van zijn nieuwe programma “La photo parfait”, gepresenteerd door Stefan Rotenberg.
  • Dit is een wedstrijd over fotografie waarin zes beroemdheden strijden: Adriana Karembeu, Black M, Denitsa Ikonomova, Michel Sarran, Antoine Duléry en Alizé Lim.
  • “We waren volledig verrast door hun artistieke prestatie. Het was leuk, heel serieus en professioneel”, legt fotograaf Renaud Corlouër, jurylid met Aline Deschamps, uit.

na de keuken, naaien, banket en bakkerij, het winkelende Kleine plastic blokjesm 6 Ik werd verliefd op een nieuwe hobby: fotografie. Aanstaande woensdag om 21.10 uur zendt de zender de eerste aflevering van Het perfecte plaatje, bewerking van een succesvol Nederlands programma. Zes beroemdheden zullen strijden in dieren-, sport- of historische portretevenementen en zullen proberen de foto te maken die het doel raakt, een die we “keer op keer” kunnen bekijken, zoals de presentator beschrijft. Stefan Rotenberg in de aftiteling. De sleutel tot deze wedstrijd? Hij won 10.000 euro voor de vereniging, gesteund door de winnaar, en publiceerde zijn werk in het tijdschrift National Geographic.

“Fotografie is meer dan ooit het favoriete tijdverdrijf van de Fransen”, verklaarde Pierre-Guillaume Ledan, adjunct-directeur-generaal voor programma’s tijdens een persconferentie die half juli werd gehouden. We zijn allemaal een beetje een fotograaf omdat we allemaal onze telefoons elke dag gebruiken. Bij deze première op de Franse televisie wilde de zender het even educatief als vermakelijk maken. “Het was een schot van plezier en geluk, een programma waar we dingen leren maar ook plezier hebben”, voegde William Liebaugle, plaatsvervangend algemeen directeur van Outflow Programs, eraan toe.

READ  Een eerbetoon aan Paul Michael Glaser, zijn goede vriend in Starsky and Hutch

“We probeerden erg aardig te zijn, maar nog steeds kieskeurig”

De eerste rondes van de competitie? Vereeuwig een dier uit Thoiry Zoo in geïllustreerde safaristijl en maak een foto in klederdracht. de oefeningen die je hebt nageleefd Adriana KarembeuDe eerste kandidaat van dit seizoen. “Ik wilde weten of ik het aankon en ik vond het geweldig om deze show te filmen. Het was niet zoals fotograferen, maar meer als een spel tussen vrienden en ik heb veel geleerd”, legt ze uit. Voor tennisser en tv-presentator Alizee Lim was het ook een kans om de moeilijkheid van dit beroep te begrijpen. “Op vakantie voelen we ons soms een beetje een fotografiefanaat, ook al hebben we geen greintje kennis. Maar als je merkt dat je een camera hebt in plaats van een smartphone, is dat heel eng”, geeft ze toe, ook lovend over de “geweldige sfeer” van fotografie en “teamgeest” bij alle kandidaten.

Concurrenten die niet helemaal los zijn in de natuur omdat ze tijdens elke challenge van een professionele fotograaf advies krijgen hoe ze hun opstelling kunnen verbeteren, de juiste lens kunnen kiezen of zich kunnen aanpassen aan het licht. Aan het einde van het evenement kiest iedereen wat zij beschouwen als hun “ideale foto”, en vervolgens is het aan de jury bestaande uit Renaud Corlouër en Aline Deschamps om de winnaar te bepalen. “We probeerden heel aardig te zijn, maar toch heel selectief over de compositie, de details en het opnameproces”, legt de documentairefotograaf uit.

Renaud Corlouer, die portretten heeft gemaakt van topsterren over de hele wereld, zegt dat hij “zeer aangenaam verrast was door de motivatie van de kandidaten, hun constante gevoel voor humor en hun wil om te leren en te slagen. We waren volledig verrast door hun technische prestaties. Ze waren hilarisch, heel serieus en professioneel.”

READ  Lori Loughlin, slachtoffer van een dievenbende: ze heeft meer dan een miljoen dollar verloren!

“Hun advies was belangrijk tijdens deze beproevingen”, erkent de chef Michelle SaranDie niet aarzelde om zich in Napoleons plaats te verplaatsen in een van de uitdagingen. Het was contant, en we dachten dat we geweldige dingen deden en ze lieten ons zien met a + b dat het niet goed was, maar allemaal in een buitengewoon goed humeur. »

“Laten we ons een beetje concentreren op tips.”

Naast het competitieve aspect beoogt het programma ook rijk te zijn aan advies voor de kijkers. “Vergeleken met de Nederlandse versie hebben we iets meer nadruk gelegd op tips en hebben we het geluk een jury te hebben van zorgzame professionals die ook een voorliefde hebben voor overdracht”, aldus de plaatsvervangend algemeen directeur van M6 Outflow Programs. advies om onze manier van doen te verbeteren, framing. Het is duidelijk dat we wilden dat onze kijkers ook dingen kunnen leren.”

Voor producer Pascal Juix is ​​de lancering van een dergelijk programma “dapper” van de kant van de zender: “Ik kan M6 nooit genoeg bedanken voor het aandurven om op avontuur te gaan met een nieuw formaat en een nieuw thema om te verkennen. Het was het juiste moment omdat nu iedereen een fotograaf is dankzij sociale netwerken en slimme telefoons. Ik denk dat er echte verwachtingen zijn op dat gebied en die willen we graag waarmaken. Het is net als koken: je kunt je alles voorstellen en doen.”

Gaat de show in Frankrijk net zo door als zijn acht seizoenen in Nederland? De zender wil dit programma in ieder geval permanent installeren en alle aspecten van fotografie verkennen.

READ  De film "Les SEGPA", geproduceerd door Cyril Hanouna, is boos