Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zes maanden na de verkiezingen is er nog steeds geen regering in Nederland

Een half jaar na de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 heeft Nederland nog steeds geen volwaardige regering. Zijn overwinning bij deze verkiezingen werd versterkt door de liberale Mark Rutte, de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD), die al meer dan tien jaar aan de macht was, met 34 van de 150 zetels. Om een ​​vierde alliantie te vormen. Nu heeft hij twee opties: een minderheidsregering of een terugkeer naar de stembus.

De exit-coalitie, waarin de VVD, de christen-democraten, de formatie van de protestantse ChristenUnie en de pro-Europese centristen van D66 samenkwamen, had 3 zetels meer kunnen winnen dan de meerderheid en kon zijn weg vervolgen. Maar het Centrum kondigde al snel aan dat het weigerde zijn alliantie met Christian Union, de meest conservatieve partij van zijn smaak, te verdedigen. Dus het begin van een zeer lange onderhandeling, symbolen en persoonlijke rivaliteit wogen meer dan ideologische verschillen.

Lees verder In Nederland ontsnapte premier Mark Rutte aan motie van wantrouwen

Zes persoonlijkheden (vijf “onderzoekers” en één “informant”) hebben tot nu toe geprobeerd de zeldzame complexe situatie te ontrafelen onder controle van het parlement dat de koning in deze rol verving. De val van de traditionele partijen, die slechts 58 van de 150 zetels vertegenwoordigen – de liberalen, de socialisten en de christen-democraten – illustreert deze moeilijkheden.

Drie extreemrechtse partijen, waaronder populist Kirt Wilders, hebben, net als verschillende kleine groepen (in de bescherming van ouderen, Turkse gemeenschap of dieren), een volledig anti-rollenrol gespeeld. Links was minimaal (9 zetels voor de socialisten, 8 voor de Greenslinks Groenen), maar deze keer kwam er een einde aan een ongekende deal om een ​​einde te maken aan het Verenigd Front.

READ  Koninklijk en (bijna) gewoon - Willem-Alexander en Maxima uit Nederland gecontroleerd: kaartjes, alstublieft?

Kritische tekst voor het Routeteam

Deze hypothese dhr. Wortel trekt weinig aan en roept de allergie op van christendemocratische leider en vertrekkend minister van Financiën Wobke Hokstra. Sikrit Gock, de minister van Buitenlandse Zaken en leider van D66, is een partij die daarentegen smeekt om toe te treden tot hun regering, die bij de verkiezingen van maart als een andere winnaar met 24 zetels werd voorgesteld.

Begin september werd een nieuwe ‘informant’ aangesteld, Johann Remkes, voormalig liberale minister en vooraanstaande figuur in de Nederlandse politiek. Deze liberale ambtenaar, beroemd om zijn grip en schrijft De Volskrant, “Mark Root is de enige die kan bellen om te bestellen”,,De partijen van de vertrekkende groep zullen zich in het weekend verenigen. Maar het werk ervan wordt een beetje moeilijker gemaakt door de gebeurtenissen die plaatsvonden in de tweede kamer op donderdag 16 september.

55,48% van jullie zou dit artikel moeten lezen. De rest is alleen voor abonnees.