Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zes maanden cel gezocht voor Steve Bannon, ex-Trump-adviseur

Zes maanden cel gezocht voor Steve Bannon, ex-Trump-adviseur

Hij werd in juli veroordeeld voor het belemmeren van het onderzoek naar de aanslag op het Capitool.

Op maandag 17 oktober werd een gevangenisstraf van zes maanden geëist tegen een voormalig adviseur van Donald Trump, Steve Bannon, die in juli werd veroordeeld wegens belemmering van het onderzoek naar de aanslag op het Capitool. Een rechter zal vrijdag in Washington uitspraak doen tegen de 68-jarige, een rechts-populistische figuur in de Verenigde Staten.

Naarmate de deadline nadert, merkten de eisers op: “Wantrouwen, kwade trouw en minachtingHet werd onthuld door Steve Bannon zodra hij werd opgeroepen door de House-commissie die de aanval van 6 januari 2021 onderzocht.

Een van de architecten van de overwinning van Trump

Die houding heb ik tot het einde vastgehouden”,Hij zou veroordeeld moeten worden tot 6 maanden gevangenisstraf – het maximum strafschema – en een boete van $ 200.000Steve Bannon wordt beschouwd als een van de architecten van de overwinning van Donald Trump in 2016. Ook na zijn verwijdering uit het Witte Huis in augustus 2017 bleef hij dicht bij de president en sprak met hem de dag voor de aanval op Capitol Hill.

Om de aard van hun discussies te achterhalen, heeft de parlementaire onderzoekscommissie die verantwoordelijk is voor het benadrukken van de rol van Donald Trump in deze staatsgreep, Steve Bannon opgeroepen om te getuigen en de documenten te presenteren. Hij weigerde, daarbij verwijzend naar het recht van meerderen om sommige gesprekken geheim te houden, wat leidde tot zijn aanklacht.hindervoor het werk van het Congres.

READ  Mantelzorgers zijn tegen CHU-gezondheidspas op het eiland

Tijdens zijn proces in de federale rechtbank van Washington in juli gaf hij geen getuigen en sprak hij niet. De jury vond hem schuldig na minder dan drie uur beraadslaging.

Hij wordt ook berecht voor fraude door justitie in New York als onderdeel van een onderzoek naar fondsenwerving voor de bouw van een muur tussen de Verenigde Staten en Mexico, een van de belangrijkste verkiezingsbeloften van Donald Trump.

zie ook Capitoolaanval: Steve Bannon, een voormalig adviseur van Donald Trump, is veroordeeld voor het belemmeren van het onderzoek.