Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dissidente journalist Ovsiannikova ontsnapt uit Rusland en huisarrest

Dissidente journalist Ovsiannikova ontsnapt uit Rusland en huisarrest

Deze journalist had een nieuwsbulletin op de Russische televisie bestormd met een bord waarin kritiek werd geuit op het militaire offensief in Oekraïne.

Russische journalist Marina OvsiannikovaOnder huisarrest voor het aan de kaak stellen van de Russische aanval op Oekraïne, vluchtte hij samen met zijn dochter Rusland uit, vertelde zijn advocaat maandag (17 oktober) aan AFP.

Ovsiannikova verliet Rusland met haar dochter uren nadat ze het appartement had verlaten waar ze onder huisarrest stondVolgens Dmitry Zakvatov zijn de moeder en dochter in Europa. De aankondiging komt twee weken nadat de Russische autoriteiten een huiszoekingsbevel tegen haar hadden uitgevaardigd, waaruit bleek dat ze voortvluchtig was.

“Publiceren van valse informatie”

in augustus in rekening gebracht voorPubliceren van valse informatieOver het Russische leger – een misdaad waarop 10 jaar gevangenisstraf staat – werd door een rechtbank in Moskou onder huisarrest geplaatst en het gebruik van enig communicatiemiddel verboden. Medio maart, een paar dagen na het uitbreken van het offensief in Oekraïne, onderbrak Marina Ovsianikova het avondnieuws van de Russische grote zender Perfi Kanal, waar ze bijna 20 jaar als journaliste had gewerkt.

Ze had live in de lucht een bord gezwaaid waarin werd opgeroepen om een ​​einde te maken aan de gevechten en de Russen om “Geloof de reclame niet!Voor dit gebaar werd ze korte tijd gearresteerd en beboet, waarna ze het land verliet om te werken voor de Duitse media Die Welt.

In juli keerde ze terug naar Rusland om te proberen haar twee minderjarige kinderen te houden, die haar ex-man, die nog steeds in Rusland woont, haar probeerde af te pakken. Ondanks de risico’s bleef ze kritiek uiten op de troepenmacht en de aanval vanuit Moskou, voordat ze opnieuw werd gearresteerd en aangeklaagd.Publiceren van valse informatieop het leger.

READ  Sicilië: drie doden, zes vermisten bij explosie van verschillende gebouwen

zie ook Wie is de Russische journaliste, Marina Ovsyannikova, die tegen de aanslag in Oekraïne is?