Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vanmorgen zijn er explosies gehoord in Kiev

Vanmorgen zijn er explosies gehoord in Kiev

Minstens vier explosies in Kiev

Oekraïense nieuwssite onafhankelijk Kiev Bevestigt dat er vanmorgen minstens vier explosies hebben plaatsgevonden in Kiev.

De burgemeester van de stad, Vitali Klitschko, berichtte op Telegram over bomaanslagen in de wijk Shevchenkivsky. Hij zei dat details later zouden worden verstrekt.

“Het luchtalarm gaat door. Blijf in de schuilplaatsen!”concludeert.

Deze bombardementen komen precies een week na de Russische aanvallen op de Oekraïense hoofdstad. Op maandag 10 oktober troffen Russische bombardementen op een schaal die in maanden niet is gezien, Kiev en andere steden in Oekraïne, waarbij ten minste 19 mensen omkwamen, 105 gewonden en internationale verontwaardiging ontstond.

Op dinsdag bleef Rusland, dat de laatste tijd verschillende militaire tegenslagen heeft geleden, op kleinere schaal gelanceerd, waarbij vooral energiefaciliteiten in het westen van Oekraïne, ver van het front, werden getroffen.

Het vuur werd afgevuurd als reactie op de explosie die de strategisch belangrijke Russische Krimbrug gedeeltelijk verwoestte.

Vrijdag sprak de Russische president Vladimir Poetin zijn tevredenheid uit over deze massale aanvallen en vond hij een nieuwe, grootschalige bombardement op Oekraïense steden niet nodig. “Op dit moment”.

READ  Boris Johnson reconstrueert zijn regering om zijn politieke gezondheid te herstellen