Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Minstens twaalf doden, waaronder vier soldaten, in een hinderlaag in Borum

Minstens twaalf doden, waaronder vier soldaten, in een hinderlaag in Borum

Geplaatst in:

In Burkina Faso bleek uit een voorlopig rapport dat op zaterdag 15 oktober in het centrale noorden van het land 12 mensen, waaronder vier soldaten, zijn omgekomen in een hinderlaag.

Met onze speciale correspondent in Ouagadougou, Benita Diani

Het is een hinderlaag van een eenheid van een detachement dat op verkenningsmissie was in de noord-centrale stad Borum. Deze eenheid is een gemengde eenheid die bestaat uit soldaten en vrijwilligers om het vaderland te verdedigen. De slachtoffers zijn nog tijdelijk. We weten dat acht legerassistenten en vier soldaten zijn omgekomen, maar er worden ook vijf mensen vermist. De balans kan dus nog worden gewijzigd.

Gewapende terroristische groeperingen

De Generale Staf van de legers heeft hierover nog niet gecommuniceerd. Het is op dit moment niet bekend wie de daders zijn van deze hinderlaag. Verschillende veiligheidsbronnen wezen met de vinger naar “gewapende terroristische groeperingen”, zonder op verdere details in te gaan. Een lokale bron, in Silmangi, meldde ook de interventie, sinds zondagochtend, van luchtstrijdkrachten die over dit gebied vlogen. Daarom zullen er militaire operaties plaatsvinden.

Verslechterende veiligheidssituatie

Dit soort aanvallen komen veelvuldig voor en de veiligheidssituatie in het land is de afgelopen maanden verslechterd. Deze nieuwe hinderlaag komt de dag na de benoeming van kapitein Ibrahim Traore als staatshoofd. Deze soldaat geniet de steun van de bevolking onder de Burkinabe en de politieke klasse omdat hij privé beloofde de regio opnieuw te bezetten en zo een einde te maken aan al deze aanvallen die het land ondermijnen.

READ  Het British Museum wordt opgeschrikt door een ongelooflijke diefstalzaak, "chaos", herkent zijn hoofd

► Om ook te lezen: Burkina Faso: Minstens 10 soldaten gedood bij aanval op cateringtrucks in Somme