Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voor Joe Biden is de recente getuigenis over de aanval op het Capitool ‘overweldigend’

Voor Joe Biden is de recente getuigenis over de aanval op het Capitool ‘overweldigend’

De Amerikaanse president Joe Biden belde op zaterdag 15 oktober 2022 aoverweldigend Laatste getuigenissen en videobewijs geleverd door wetgevers die verantwoordelijk zijn voor het onderzoek Aanval op het Capitool in 2021Waaronder een video waarin leiders in de Tweede Kamer om hulp vragen.

Joe Biden sprak tijdens een verrassingsbezoek aan een ijssalon in Oregon, waar hij de campagne van de Democratische gouverneur Tina Kotik helpt.zo overweldigend Het door de leden van de onderzoekscommissie ingediende dossier.

Ik vind de getuigenis en de video echt overweldigend. Ik doe mijn best om geen commentaar te geven en te kijken wat er gebeurt. Maar… ik vind het overweldigendvertelde de Amerikaanse president aan verslaggevers.

Maar als ik er meer over zou zeggen, zou je me – en terecht – vragen of ik de procureur-generaal probeerde te beïnvloeden. Dit is niet het geval. Ik heb helemaal niet met hem gesproken.

Donald Trump belde

Donderdag bracht het House Enquiry into the Capitol Breakdown, waarbij zeven Democraten en twee Republikeinen betrokken waren, een video uit met Congresfunctionarissen hebben dringend hulp nodig tijdens de bestorming.

Tijdens de laatste hoorzitting van de commissie voor de cruciale tussentijdse verkiezingen in november in de Verenigde Staten, hebben wetgevers ongekende beelden vrijgegeven van House Speaker Nancy Pelosi en anderen die op een veilige plek staan.

De commissie sloot haar hoorzitting ook af met het oproepen van voormalig president Donald Trump om te getuigen over zijn rol bij de bestorming van het Capitool.

Lees ook: Drie vragen over de dagvaarding van Donald Trump

READ  Covid-19: een nieuw record voor infecties in Frankrijk, Omicron blijft de planeet overspoelen - 01/05/2022 om 23:14 uur

Het besluit kwam naar voren als een dramatische conclusie van een hoorzitting die op zichzelf al invloedrijk was, waarin de commissie nieuw bewijs leverde dat Donald Trump van plan was de overwinning te claimen bij de presidentsverkiezingen van 2020, ongeacht de resultaten.

De voormalige president had Een vooropgezet plan Commissaris Zoe Lofgren verklaarde tijdens de hoorzitting, daarbij verwijzend naar door de commissie verzameld bewijsmateriaal, dat hij maanden voor de stemming was opgeroepen om te verklaren dat hij op de verkiezingsavond had gewonnen, ongeacht het aantal stemmen.