Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zelfs met milde symptomen laat Covid-19 interne gevolgen achter

Niet alle mensen die besmet zijn met SARS-CoV-2 ontwikkelen ernstige symptomen. Betekent dit dat de ziekte mild is? Duitse onderzoekers hebben aangetoond dat zelfs bij milde of matige Covid-19 de functie van hart, nieren, longen en bloedvaten bij mensen ouder dan 45 jaar in lichte maar niet verwaarloosbare wijze wordt aangetast. Daarom wordt aanbevolen om na een blessure op te volgen.

Zoals de Omicron-variant momenteel laat zien, hebben de meeste mensen die besmet zijn met SARS-CoV-2 milde symptomen waarvoor geen ziekenhuisopname nodig is. We weten echter dat het virus in ernstige gevallen een aantal inwendige organen kan aantasten: de longen, het hart, de nieren, de hersenen en de bloedvaten. Daarom onderzocht een team van onderzoekers van het Universitair Ziekenhuis Hamburg-Eppendorf (UKE), Duitsland, of het milde tot matige infectieverloop ook een impact had op de functies van diezelfde organen en op de kwaliteit van leven van patiënten. De resultaten van hun onderzoek, net gepubliceerd in het tijdschrift, bieden een belangrijk antwoord op dit nog onbekende aspect van de epidemie.

443 deelnemers van 45-74 jaar

Dit transversale onderzoek naar de mogelijke interne gevolgen van Covid-19 wanneer het resulteert in slechts milde of matige symptomen, maakte deel uit van een veel groter kader van de Hamburg City Health Study (HCHS), de grootste lokale gezondheidsstudie ter wereld, die lange -termijnscreening Lange 45.000 hamburgers van 45 tot 74 jaar met als doel het identificeren van risicofactoren voor de meest voorkomende chronische ziekten (hartinfarct, beroerte, dementie, hartfalen, etc.). Het begon in 2016 en bevat al gegevens van 15.000 deelnemers, van wie 443 mensen die besmet waren met SARS-CoV-2 zonder ernstige ontwikkeling werden geselecteerd, evenals een controlegroep van 1.328 mensen van leeftijd en geslacht. Een vergelijkbaar opleidingsniveau, waarvan de examens plaatsvonden vóór de coronaviruspandemie. Deelnemers testten tussen maart en eind december 2020 positief op coronavirus en ontmoetten een periode van minimaal 4 maanden voordat ze zich konden inschrijven voor de studie georganiseerd door het UKE’s Centre for Epidemiological Studies. De overgrote meerderheid van hen (93%) werd behandeld met[…]

Lees meer op sciencesetavenir.fr

READ  "Waarom zijn de zee en de oceanen zout?", Vraagt ​​de 9-jarige Eli.