Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Acht kleine satellieten gebouwd door Israëlische middelbare scholieren zijn de ruimte in gelanceerd

Acht middelbare schoolteams uit het hele land namen deel aan deze samenwerking

Acht kleine satellieten gebouwd door Israëlische studenten zijn de ruimte in gelanceerd aan boord van een SpaceX Falcon 9-raket die is opgestegen vanaf Cape Canaveral, Florida.

Acht teams van middelbare scholen uit het hele land namen deel aan deze inspanning in samenwerking met de Israel Space Agency en het ministerie van Wetenschap en Technologie.

De satellieten zullen verschillende taken en ervaringen uitvoeren, en hun controle zal mogelijk zijn via communicatiestations die zich op verschillende locaties in Israël bevinden. In totaal werd de Falcon-raket gelanceerd met 105 satellieten aan boord uit verschillende landen.

“Het is het resultaat van een jarenlange inspanning van middelbare scholieren die er drie of vier jaar geleden aan begonnen te werken”, zegt ingenieur Ariel Gomez. i24NIEUWS.

“Deze lage satellieten kunnen vanaf de grond worden bestuurd en middelbare scholieren zullen ze sturen”, legde hij uit.

Middelbare scholieren en functionarissen van de Israel Space Agency verzamelden zich donderdag in Herzliya om de lancering live te bekijken via video vanuit Florida.

“Ik was gefascineerd door dit prachtige programma”, zei minister van Wetenschap en Technologie, Orit Farkash-Hacohen, in een videotoespraak.

“Het kijken naar groepen studenten uit heel Israël – van Nazareth tot Givat Shmuel, joden en Arabieren, uit het zuiden en het centrum – laat zien hoe wetenschap en technologie mensen met elkaar verbinden”, zei ze.

READ  "Klimaatverandering kan pre-shock stress genereren in afwachting van ramp"